INA OOSTROM OVER DE KRACHT VAN HYPNOSE

Zij vond haar passie in hypnotherapie en ziet het als een missie om mensen te helpen de krachtbronnen te mobiliseren die van nature al aanwezig zijn. Hypnose wordt als fenomeen slecht begrepen en dat komt mede door de beeldvorming vanuit films en shows, aldus Ina Oostrom. InBeeld bij ZijSpreekt: over de kracht van hypnose.

Waar gaat je verhaal over?
Ik wil het graag hebben over hypnose als sleutel tot eigen kracht. Hypnose wordt als fenomeen slecht begrepen en dat komt mede door de beeldvorming vanuit films en shows. Hypnose is eigenlijk alom, het gaat erover wanneer je wel of niet een suggestie accepteert en in je onderbewustzijn vastlegt. Suggesties worden gegeven door ouders, leraren, collega's, marketeers, politici. Het gaat er daarbij om wat je vastlegt in je onderbewustzijn. Dat kan om positieve suggesties gaan: Je bent lief, mooi, sociaal. Het kan helaas ook om negatieve suggesties gaan. Vanuit het fenomeen pesten hebben we geleerd dat gepest worden diepe sporen kan nalaten die tot in de volwassenheid hun uitwerking hebben. In feite zijn het suggesties door een ander gegeven die zijn vastgelegd in het onderbewustzijn en een eigen leven zijn gaan leiden.  Met name suggesties die gegeven worden met een angstcomponent of die door een autoriteit worden gegeven kunnen gemakkelijker vastgelegd worden dan andere suggesties.  

Waarom vind je dit onderwerp belangrijk?
Het beter begrijpen van wat hypnose is, betekent dat mensen zich beter kunnen beschermen tegen ongewenste suggesties. Daarnaast kan hypnose gebruikt worden om al vastgelegde, negatieve suggesties te verwijderen.  

Wie wil je bereiken met je verhaal?
Hypnose heeft mij in de loop der jaren op een zeer verrijkend pad van zelfontdekking en -ontplooiing gebracht en het mooie is dat ik andere mensen op dit pad mag begeleiden door middel van hypnosesessies en door het geven van hypnoseopleidingen. In de loop der jaren heb ik veel mensen mogen helpen met tal van problemen, van het oplossen van gewichtsproblemen, stoppen met roken tot het afkomen van angsten, depressie, burn-out en allerlei trauma's.

Wat wil je bereiken met je verhaal?
Wij hebben een gratis website ontwikkeld, waar mensen gebruik kunnen maken van allerlei zelfhypnose audio's voor ontspanning, ondersteuning bij ziekte en veel meer. Gelukkig heb je niet voor alles een therapeut nodig. Dagelijks diepe ontspanning kan helpen om alles in perspectief te plaatsen. Langdurige stress brengt allerlei gezondheidsrisico's met zich mee en zelfhypnose is een bijzonder krachtig middel om goed voor je lichaam en geest te zorgen. Hypnose is eenvoudig en diep ontspannend. Het biedt een sleutel tot eigen kracht. Wil je meer te weten komen over hypnose? Luister dan naar de tweewekelijkse podcast op Spotify. Wil je gebruik maken van gratis zelfhypnose voor ontspanning of ondersteuning bij genezing en andere zelfhulptechnieken meld je dan aan voor een gratis lidmaatschap bij Hypnosecommunity.

Ina Oostrom boeken voor een boeiende lezing over hypnose? Bekijk haar profiel en neem contact op met ZijSpreekt.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Impressie van 15de editie Vrouw in de Media Awards op 080324 bij Beeld en Geluid in Hilversum. Presentatie: Janneke van Heugten en Marga Miltenburg

Impressie van uitreiking regionale Vrouw in de Media Awards 2023 aan de winnaars bij regionale omroepen door initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.