HELEEN DE MOOIJ-LUBBERS ZET NIEUWSGIERIGHEID IN OM HET GOEDE TE BLIJVEN ZIEN

Ze ondersteunt mensen door altijd verder te kijken. Vele opleidingen en levenservaring maken dat zij al meer dan 20 jaar actief is als (systemisch) coach en trainer en mensen mag begeleiden bij hun persoonlijke hulpvraag in de weg van “op Eigen Kracht” naar “in Eigen Kracht”. InBeeld bij ZijSpreekt: Heleen de Mooij-Lubbers over vrijheid om het goede te doen en door te geven.

Wat is jouw verhaal?
Momenteel leven we in uitdagende tijden. We worden met aandacht teruggebracht naar de essentie. De essentie van ons Zijn, van onze gezondheid, ook van moeder aarde en hoe we met elkaar vanuit gezamenlijke verantwoordelijkheid daar beter voor mogen zorgen.

Wat fascineert jou hierin?
Duurzaamheid is een woord wat nu veel wordt gebruikt, ook in de klimaatcrisis. Wanneer we vanuit een bepaalde onvrede elkaar ook gaan vertellen wat we wel en niet meer mogen en moeten, zie je de weerstand vergroten. Begint het niet bij ons, bij de schepping van de mensheid? Dat wij weer leren anders te kijken, anders te horen? Voorbij de beelden, voorbij de woorden vanuit liefde, compassie en respect werkelijk kunnen kijken.

Waar komt die interesse vandaan?
Zelf heb ik op mijn pad bij de meest uitdagende momenten en oordelen van buitenaf altijd nieuwsgierigheid mogen inzetten. Nieuwsgierigheid om het goede te blijven zien met de juiste aandacht, intentie, vertrouwen en soms overgave. Waarbij je innerlijk ruimte creëert en vanuit innerlijke vrijheid het goede voor jezelf en de ander kan blijven doorgeven. Vanuit die ruimte ontstaat ook werkelijk ruimte om die gezamenlijke verantwoordelijkheid te omarmen. Deze boodschap geef ik ook voelbaar door vanuit mijn vader Ruud Lubbers (oud-premier - redactie).

Wie wil je bereiken met jouw verhaal?
In mijn nieuwe boek “Vandaag ben ik vrij” neem ik je mee in quotes om je te inspireren, reflectievragen om je uit te dagen met korte stukjes tekst en toelichting. Wanneer we ‘vrij zijn' in onze mindset kunnen we zoveel bereiken. Dan kan de liefde stromen, mogen we dromen met de ogen open en met elkaar wonderen creëren.

Wat wil je bereiken met jouw verhaal?
Ik neem je graag mee naar een ontroerend, inspirerend interactieve ‘lezing' in kwetsbaarheid, kracht, emotie, humor in een veld van erkenning en herkenning. De weg van “op” naar “in eigen kracht”, de weg van angst naar vertrouwen. De weg van ‘vol hoofd' in wat we moeten, naar ruimte en vrijheid voor dat wat we mogen en mag ontstaan.

Heleen de Mooij-Lubbers boeken voor een inspirerend optreden? Ga naar haar profiel en bel/mail met ZijSpreekt.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Impressie van 15de editie Vrouw in de Media Awards op 080324 bij Beeld en Geluid in Hilversum. Presentatie: Janneke van Heugten en Marga Miltenburg

Impressie van uitreiking regionale Vrouw in de Media Awards 2023 aan de winnaars bij regionale omroepen door initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.