CYNTHIA VAN DER SCHOOR EN HET PERSOONLIJKE GEDRAG VAN DE MENS

Ze helpt als mindsetcoach mensen naar een leven met voldoening, betekenis en geluk. Een leven wat je zelf kunt creëren. Een leven waarin iemand zijn of haar eigen keuzes maakt. Ongeacht wat de omgeving daarvan vindt. Gewoon omdat het diegene gelukkig maakt. InBeeld bij ZijSpreekt: Cynthia van der Schoor over de reis van haar eigen mindset.

Wat is jouw verhaal?
Mijn reis naar wie ik nu ben is begonnen in het ziekenhuis als endoscopieverpleegkundige. Dit heb ik acht jaar met veel plezier gedaan. Toen ik op zoek ging naar een andere uitdaging kwam ik terecht bij een arbodienst. Al snel bleek dat dit werk niet voor mij was, maar ik wilde het beste ervan maken en niet opgeven. Door verschillende omstandigheden ontwikkelde ik toen een burn-out. Na een lange weg afgelegd te hebben om te beslissen wat goed voor mij was, nam ik ontslag.

Ik was inmiddels al begonnen met het volgen van opleidingen en trainingen op het gebied van coaching. Het doel voor mij was namelijk anderen te helpen met hetgeen ik zo mee worstelde. Wat wil ik nu eigenlijk? Waar word ik gelukkig van? En wie ben ík nu precies?

Hoe ontstond jouw bedrijf?
Mede door seminars, trainingen en opleidingen te volgen in binnen- en buitenland, zoals NLP-practitioner, Life coaching en een traject gevolgd bij Tony Robbins, heb ik alle tools en kennis eigen gemaakt die ik geleerd heb. Hierdoor kan ik anderen helpen naar een leven met meer voldoening, betekenis en zelfvertrouwen vanuit hun authentieke zelf. Uiteindelijk startte ik mijn eigen coaching bedrijf.

Hoe kwam je in aanraking met de veiligheidswereld?
Mijn man is Veiligheidskundige en Arbeids- en Organisatiedeskundige. Met mijn opgedane ervaring en kennis op het gebied van Arbo en PSA (psychosociale arbeidsbelasting) ben ik les gaan geven aan Middelbaar- en Hoger Veiligheidskundige op het gebied van PSA. Ook geef ik de HVK studenten intervisie coaching tijdens hun opleiding om mee te geven wat je nodig hebt om een goede adviseur te zijn.

Wat wil je bereiken met jouw docentschap en verhaal?
Alles wat ik doe heeft te maken met het gedrag van de mens. De insteek is dus op persoonlijk vlak, dit kun je in de veiligheidswereld goed gebruiken. Wanneer je je persoonlijk sterk voelt, kun je anderen helpen en overtuigen van veilig werken. Wanneer je dit doet op een menselijke, integere en empathische manier kom je bij mensen binnen. Ze zullen inzien waarom veilig werken zo belangrijk is voor ieders gezondheid en welzijn.

Cynthia van der Schoor boeken voor een inspirerend optreden? Ga naar haar profiel en bel/mail met ZijSpreekt.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Impressie van 15de editie Vrouw in de Media Awards op 080324 bij Beeld en Geluid in Hilversum. Presentatie: Janneke van Heugten en Marga Miltenburg

Impressie van uitreiking regionale Vrouw in de Media Awards 2023 aan de winnaars bij regionale omroepen door initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.