DE NOMINATIES VROUW IN DE MEDIA AWARDS 2018

De nominaties voor de Vrouw in de Media Award 2018 en de aanmoedigingsprijs You Go Girl zijn bekend. Deze awards zijn een initiatief van Mediaplatform VIDM.nl en sprekersbureau ZijSpreekt. Op voordracht van journalisten en voordrachten door het publiek zijn 16 vrouwelijke deskundigen geselecteerd die in aanmerking komen voor een van de twee prijzen. Er kan gestemd worden tot en met donderdag 31 januari op www.vrouwindemedia.nl.

Voor de nominaties van de VIDM-award is gekeken naar hun opvallende aanwezigheid in de landelijke media. Een goede reflectie van de vrouwelijke deskundigheid die Nederland rijk is. Tevens heeft een jury van journalisten de nominaties voor de YGG-award gekozen.

Vanaf vandaag kan het publiek stemmen op de genomineerden, en aangeven wie zij zien als de deskundige die zich het best heeft geprofileerd in de media.

De prijzen zijn beelden gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt.

Genomineerd voor de Vrouw in de Media Award 2018 zijn in alfabethische volgorde:  • Kiki Bertens, tennister, behaalde hoogste positie ooit (nummer 9) op de wereldranglijst van de vrouwentennisbond WTA.
  • Bénédicte Ficq, advocaat en strafpleiter van o.a. de zaak tegen de tabaksindustrie.
  • Clarice Gargard, columnist en documentairemaker, vertegenwoordigt Nederland als VN-vrouwenvertegenwoordiger in 2019.
  • Beatrice de Graaf, terreurdeskundige en hoogleraar History of International Relations and Global Governance Universiteit Utrecht.
  • Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.
  • Mary-Jo de Leeuw, cybersecurity-expert en mede-oprichter van Women in Cyber Security Foundation.
  • Nadia Moussaid, presentator Laat op 1 en verslaggever KRO-NCRV.
  • Shirin Musa, oprichter en directeur vrouwenrechtenorganisatie Femmes for Freedom. (foto: Rogier Maaskant)
  • Romana Vrede, actrice bij het Nationale Theater, tafeldame DWDD en VPRO-zomergast 2018. (foto: Janiek Dam)
  • Janneke Wittekoek, cardioloog, specialist op het gebied van vrouwen en hart- en vaatziekten. (foto: Susie Q vintage Photography)

De Vrouw in de Media Award wordt voor de tiende keer uitgereikt. Eerder ging de prijs naar Neelie Kroes (2009), Femke Halsema (2010), Petra Stienen (2011), Tineke Ceelen (2012), Anky van Grunsven (2013), Wanda de Kanter (2014 en 2015), Dafne Schippers (2016) en Annemarie Heite (2017).

You Go Girl Award
De You Go Girl Award is een aanmoedigingsprijs voor vrouwelijke deskundigen die het afgelopen jaar zichtbaar zijn geweest in de media. Tot 22 december jl. konden er deskundigen worden aangemeld. Uit de vele voordrachten heeft de jury zes vrouwelijke deskundigen geselecteerd.

De jury bestaande uit Marianne Verhoeven (hoofdredacteur maandblad Opzij en voorzitter van de jury), Fidan Ekiz (journaliste, presentatrice en documentairemaakster) en Maria Punch (stemcoach, presentatietrainer BNR-radio), nomineert voor deze aanmoedigingsprijs:

Kim van Bekkum is als voorzitter de drijvende kracht achter Stichting Steun 22q11 – een vrijwel onbekend syndroom waar 1 op de 2000 kinderen mee geboren wordt.
Peggy-Sue Figueira is verslavingsdeskundige, professioneel interventionist, ervaringsdeskundige en onder andere bekend van de programma's Verslaafd! en Utopia.
Annemarie van Geel: Zelfstandig Midden-Oosten deskundige, duider van het Saoedi-Arabië nieuws, de maatschappelijke participatie van vrouwen.
Fauzia Mahomed Radja: Oprichter van FM Consultancy, een adviesbureau, gesprekspartner voor starters, ZZP en MKB.
Zsuzsika Sjoerds: Universitair docent Psychologie Universiteit Leiden. Voorzitter van Stand Up For Science en organisator van The March for Science Nederland.
Marianne Smitsmans: Wethouder voor  sociaal domein, communicatie en burgerparticipatie Roermond. Inzet voor dementerende inwoners en hun mantelzorgers.

Naast de landelijke Vrouw in de Media Award en de You Go Girl Award zal er dit jaar voor de derde keer een Vrouw in de Media winnares per provincie zijn. De zichtbaarheid van vrouwelijke rolmodellen is immers net zo belangrijk in de lokale regionale media. Ook deze deskundigen zijn gekozen op voordracht van journalisten, actief in de regionale media.

Wie krijgen de Vrouw in de Media Awards 2018?
Stem op de landelijke en de regionale awards via www.vrouwindemedia.nl en laat ook anderen weten dat zij hun stem kunnen uitbrengen op de meest geprofileerde vrouw in het nieuws.

Op maandagavond 11 februari is er ter gelegenheid van tien jaar Vrouw in de Media Award een jubileumevent in Instituut Beeld en Geluid in Hilversum vanaf 19.30 uur. Minister Ingrid van Engelshoven van OCW zal de landelijke Award-winnares bekendmaken. Binnenkort meer over het programma.

De Vrouw in de Media Awards 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door:

  ZijSpreekt Logo RGB  Logo Ellen Buchwaldt  

En Coalitie Beeldvorming in de Media / ministerie OCW.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Op 21 mei overhandigden Marga Miltenburg (ZijSpreekt) en Janneke van Heugten (Vaker in de media) de Vrouw in de Media-award 2020 aan Marieke Blom, hoofdeconoom ING Nederland.

Video: Geertje Algera Media

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.