« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Diversiteit, gender & politiek

Betere en inclusievere wereld

Zahra Runderkamp is onderzoeker gender en politiek. Ze werkt aan een proefschrift in de politicologie over de vertegenwoordiging van vrouwen en minderheden in de Nederlandse lokale en nationale politiek. Ze kan je alles vertellen over waarom sommige groepen, zoals vrouwen, nog steeds ondervertegenwoordigd zijn in de politiek én wat we daaraan kunnen doen.

Daarnaast schrijft ze een maandelijkse column over diversiteit en inclusie voor Binnenlands Bestuur, platform voor ambtenaren en bestuurders in alle lagen van de overheid.

Vanaf haar zeventiende was Zahra Runderkamp tien jaar lang actief voor het Europees Jeugdparlement. Ze was daar onder andere voorzitter van de Nederlandse tak van de internationale organisatie. Hier leerde ze onder andere interculturele communicatie en spreken in het openbaar.

Inmiddels heeft ze haar eigen bedrijf voor onderzoek en consultancy op het gebied van diversiteit, gelijkheid en inclusie. Door middel van onderzoek, schrijven en spreken wil ze zich elke dag inzetten voor een betere en inclusievere wereld. 

Zahra Runderkamp kan een lezing verzorgen over:

  • Diversiteit en inclusie in de politiek: problemen en oplossingen
  • Hoe staat het ervoor met diversiteit in de Nederlandse politiek?
  • Barrières voor vrouwen om mee te doen
  • De rol en belang van diversiteit in de politiek
  • De rol en belang van vrouwen in de politiek

en treedt ook op als dagvoorzitter/moderator.

Profielfoto: Unmask Photography

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Zahra Runderkamp boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN