« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Debatleider | Spreker

Scherpe blik, warme aanwezigheid

Yvonne Zonderop is een veelzijdige, creatieve journalist die een scherpe blik paart aan een warme aanwezigheid. Zij verdiende haar sporen in de dagbladjournalistiek, onder meer als adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant. Daarna sloeg ze haar vleugels uit als gespreksleider, bestuurder en auteur. Ze is onder meer lid van de Nederlandse Unesco-commissie en van de begeleidingscommissie van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Ze houdt toezicht op de FD Mediagroep en op omroep Human, waar ze voorzitter is van de Programmaraad. 

Yvonne is een ervaren moderator en (dag)voorzitter van openbare bijeenkomsten, onder meer in De Balie, de Rode Hoed en De Nieuwe Liefde. Ze leidt ook besloten bijeenkomsten, waaronder heisessies en diners pensant over uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken. Ze heeft belangstelling voor technologie en economie, maar ook voor sociale en culturele vraagstukken. Yvonne kan goed luisteren en streeft ernaar gespreksdeelnemers tot hun recht te laten komen. Tegelijkertijd brengt ze energie en interactie.

Yvonne is ook een ervaren spreker. In 2018 publiceerde ze het boek Ongelofelijkover de verrassende comeback van religie, dat veel belangstelling trok en waarvoor ze de Spaanprijs ontving. Sindsdien is ze een veelgevraagd spreker en moderator over thema’s die raken aan religie en spiritualiteit, en dan vooral over de maatschappelijke aspecten daarvan. Yvonne is zelf niet gelovig, maar vindt wel dat we religie moeten zien als relevant verschijnsel in de samenleving.

Yvonne is op haar gemak in het Nederlands. Zie hier bijvoorbeeld Hoe maakbaar is het leven?  Ook in het Engels kan ze optreden als dagvoorzichter of een lezing verzorgen. Bekijk hier haar lezing Fear of Freedom, new challenges in a boundless environment.  

Onderwerpen van haar lezingen zijn:

  • Robotisering
  • Ons digitale leven
  • Nieuwe vormen van polderen
  • Zingeving anno nu
  • De positie van de vrouw
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Yvonne Zonderop boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN