« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Zingeving en humanisering

Veerkracht, verbindend vermogen, analytisch en maatschappelijke betrokkenheid, zijn woorden waar mensen Yvonne Lammertink mee omschrijven. Tijdens haar studie Humanistiek heeft zij geleerd deze karaktereigenschappen ook in te zetten om andere mensen verder te helpen.

Want hoewel ze al haar hele leven een spierziekte heeft en hierdoor in fysieke zin volledig afhankelijk is van andere mensen, helpt ze mensen, organisaties en de samenleving verder. Dit draait dan vooral om vragen zoals: wat is het goede om te doen en wat is de goede manier om te leven?

Yvonne is gewend om vanuit verschillende perspectieven naar een en hetzelfde onderwerp te kijken. Als hulpverlener, geestelijk begeleider en coach, bijvoorbeeld met het begeleiden van moreel beraad. En vanuit haar ervaringen als sparringpartner en toezichthouder van organisaties in de zorg. Als onderzoeker van ervaringsdeskundigheid is ze ook bekend met het perspectief van onderzoeker. En niet te vergeten haar ervaringen als ervaringsdeskundige cliënt. Dit laatste zet ze onder meer actief in als patiëntexpert in haar Stichting Ikone. 

Yvonne zet zich onder andere in als bestuurslid van Per Saldo en als adviseur van Stichting Enoa. Stichting Enoa probeert de deeleconomie van het auto delen ook beschikbaar te maken voor mensen in een rolstoel, om ook op deze manier een bijdrage te leveren aan een prettige samenleving. 

Ervaringen in haar eigen leven met veerkracht, afhankelijkheid en mogelijkheden zien, bijvoorbeeld het reizen en watersporten met een handicap, combineert ze met wetenschappelijke theorieën uit de psychologie, sociologie en filosofie. Tenslotte put ze uit verschillende trainingen waarbij ze geleerd heeft mensen te ondersteunen in hun proces van empowerment. 

Wanneer Yvonne mensen, één op één of in groepen, vertelt over haar ervaringen, kennis en visie, dan zijn mensen snel geboeid en maakt het ze nieuwsgierig naar meer van haar verhaal. Dit heeft ze gemerkt op de plekken waar ze tot dus ver gesproken heeft, zoals bij ICT Health World Conference, netwerk/relatiedagen van SailWise en Stichting Else en het gastcollege bij de Universiteit voor Humanistiek.

Yvonne Lammertink kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • Veerkracht
  • Levensvragen
  • Het benutten van mogelijkheden
  • Onafhankelijkheid en autonomie
  • Sociale duurzaamheid
  •  
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Yvonne Lammertink boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN