« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Nederland, word wakker!

Yesim Candan lanceerde de term ’bicultureel’ in de Nederlandse taal als alternatief voor ’allochtoon’. Ook zette ze de nationale wedstrijd ’Inspiratie voor Integratie’ (IVI) op. Het succes van IVI zat in de positieve insteek: eindelijk een initiatief dat duidelijk maakte waarom een tweede cultuur een kracht is en een meerwaarde voor het bedrijfsleven.

In 2010 won zij de Aletta van Nu prijs voor haar Partij één inzet, een nieuwe politieke beweging voor het nieuwe denken in Nederland. In 2011 heeft ze haar eerste boek "Nederland Word Wakker!" uitgereikt aan Guus Hiddink.

Yesim schrijft opiniestukken en artikelen voor diverse kranten en tijdschriften. Ze geeft lezingen en workshops over diversiteit, inspiratie, netwerken en talentontwikkeling. Daarnaast werkt ze als dagvoorzitter, presentator en debatleider voor verschillende evenementen. Haar opiniestukken verschijnen in o.a. het Parool, NRC en FD

Yesim Candan is initiatiefnemer van "50 meest invloedrijke Turkse Nederlander", een lijst in samenwerking met de Volkskrant en het Rijksmuseum. Ook is ze co-founder van "Hollandse Nieuwe" in samenwerkig met Sinan Can, Meral Uslu, Eddy Terstall, Maria Mok en Ahmet Polat.

Yesim Candan Ondersteunt Femmes for Freedom van Shirin Musa. Recente mediaoptredens van Yesim zijn: dagvoorzitter bij Celebrate Love, panellid bij het debat met leefbaar Rotterdam, tafeldame bij De Nieuwe Maan tv, en was ze tweemaal te horen op NPO Radio 1, zie hier en hier. 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Yesim Candan boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN