« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Zorg- en familiezaken

en zorgsituaties. Over generaties, onlosmakelijke banden, lief en leed

Liefde, loyaliteit, keuzes, generaties, stilstaan en doorgaan, zijn enkele thema’s waar Wilma Klaassen gedreven over praat. Zij zijn omkleed met persoonlijke verhalen over haar familie en gezin waar keuzes en dilemma’s aan de orde van de dag zijn. Ze komen voort uit de zorg voor haar dochter waar levenslang en levensbreed voor gezorgd moet worden. Haar dochter heeft een verstandelijke beperking, autisme en epilepsie. Een dochter waarvoor het burgerschapsdenken te dwingend is, ze vertelt waarom. Maar ook wat voor haar een ander denken is geworden. Het zorg dragen voor haar jongste dochter heeft grote invloed op wie ze is en wat ze doet.
Aangevuld met kennis door opleiding en het volgen van zorgontwikkelingen, zodat haar ervaringen in een breder perspectief geplaatst kunnen worden. 

Maar ook komen deze en andere thema’s voort uit het familie- en verzetsverhaal over de Tweede Wereldoorlog van haar opa. De opa op de foto op de schoorsteenmantel waar niet veel over gesproken werd. De opa waar na de oorlog halsreikend naar uitgekeken werd maar die helaas niet terugkwam. Ogenschijnlijk speelde de oorlog steeds minder een rol, maar rond de meimaand werd de sfeer beladen in de familie. Er werd in stilte herdacht. Wilma schreef als co-auteur Waardoor alles anders werd en vertelt er in het kader van 75 jaar vrijheid (2020) over.

Alles wat ze doet heeft te maken met familie- en zorgsituaties. En met keuzes, lief en leed.
Haar lezingen zijn een combinatie van haar ervaringsverhalen als moeder, haar keuzes, haar ervaring als zorgprofessional, als sociaal werker, het boek wat ze als co-auteur geschreven heeft over haar opa en familie in oorlogstijd, haar interesse in sociale vraagstukken, presentie- en contextuele benadering. 

En…wat heeft Wilma met generaties en feest(aan)gelegenheden? 

Wilma kan een lezing verzorgen over onder andere de onderwerpen:

  • Gezins- en sociale zaken bij zorg- en…feest(aan)gelegenheden.
  • Moeder zijn van een zorgafhankelijke dochter.
  • Het familieverhaal over de Tweede Wereldoorlog.
  • Aan wie kan ik mijn kind toevertrouwen? 
    Een passende woonplek voor mensen met complexe handicaps.
  • Voorbij het burgerschapsdenken
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Wilma Klaassen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN