« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Ondernemerschap en governance

Verbinder en bruggenbouwer

Wilma Gillis-Burleson (1960) studeerde Burgerlijk recht aan de universiteit van Leiden en heeft daarnaast een postdoctoraal studie Vreemdelingenrecht en rechtinformatica gevolgd. Vervolgtrainingen op diverse gebieden als HRM, Leiderschap en o.a. interne Rabobanktrainingen voor toezichthouders. In 2014 heeft ze de leergang voor Toezichthouders en Commissarissen van de ESAA (Erasmus Universiteit) afgerond. Ze is al bijna 25 jaar onderneemster en eigenaar van een bedrijf actief in arbeidsre-integratie, outplacement en detachering en een arbeidsdeskundig bureau. (Foto: Flore Zoe)

Besturen doet Wilma van jongsaf aan. Ze vervult diverse bestuursfuncties (o.a. Kamer van Koophandel) en is toezichthouder/commissaris (o.a. Rabobank Rotterdam, Woonstad Rotterdam en Pameijer). Ze is bijvoorbeeld parttime bestuurder van de stichting B for You, dat zich bezighoudt met mentoring voor kinderen. Deze organisatie voert al sinds 2001 de door haar ontwikkelde twee mentorprogramma’s BenefitsforKids en BenefitsforGirls uit. Daarnaast vervulde ze veel adviesfuncties voor overheden, diverse fondsen en stichtingen.

Wilma’s belangrijkste competenties zijn die van Verbinder en Bruggenbouwer. Kritische, maar met een open houding, ondernemend en kansen gericht. Ze heeft een sterk oog voor de Governance en belangen van stakeholders (klanten, personeel en partners) van een organisatie, dit in balans met aandacht voor een gezonde financiële ontwikkeling.

Naast diverse artikelen over diversiteit, arbeidsmarkt, onderwijs en ondernemerschap, schreef ze ook een boek over "Mentoring als talentontwikkelingsinstrument". In de loop van de jaren heeft ze verschillende erkenningen gekregen als: Rotterdamse Prijs voor de Sociale Vernieuwing in 1991, Zwarte Zakenvrouw Nederland (1997) en de Rotterdamse HHH Horstingprijs (2007).

Wilma is een ervaren onderneemster en bestuurder die alle facetten doorgrondt. Haar kennis en ervaring deelt ze graag met anderen, vooral als daarbij de ontwikkeling van mensen voorop staat. Haar aandacht voor de verborgen talenten bij vrouwen en etnische minderheden zijn niet alleen leerrijk voor hen, maar met name voor de ’poortwachters’ die de kans moeten geven om deze te benutten.

Wilma is enthousiast, energieke en authentiek. Ze gebruikt humor en laat anderen in hun waarde. Door haar grote netwerk en ervaring kan ze ook beeldend vertellen en praktische voorbeelden geven, naast theoretische onderbouwing.

Wilma spreekt o.a. over:

  • Ondernemerschap (o.a. vrouwen en etnische ondernemers) 
  • Werkgelegenheid/ Re-integratie van werkzoekenden
  • Governance/besturen/boardroom dynamics
  • Diversity management
  • Mentoring en talentontwikkeling
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Wilma Gillis-Burleson boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN