• "Willemijn is een geboren spreekster. Ze is ontwapenend, grappig, mooi om naar te kijken. Ze sleept je mee in haar persoonlijk verhaal, waarin ze de moed heeft om zich kwetsbaar te tonen. Haar lezing was een zeer intieme ervaring."
    Veerle Dobbelaere

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Burn-out en depressie

Ervaringsdeskundige deelt kwetsbaar verhaal

Willemijn van Dommelen is zelfstandig marketeer, heeft een eigen bedrijf en is een gepassioneerd spreker over burn-out en depressie. Als ’ervaringsdeskundige’ deelt ze haar kwetsbaar verhaal met het publiek.

Na het opstarten van haar eigen wervings- en selectiebureau voor jonge academici, werkt Willemijn bij SBS Belgium als pr-manager, waar ze verantwoordelijk is voor de volledige organisatie van Miss België. Daarnaast start ze bedrijven en in wat haar rest aan vrije tijd, begint ze met het  schrijven van boeken. Al deze projecten weet ze moeiteloos te combineren met haar job als pr-manager. Een fraai staaltje van timemanagement. Of tenminste, zo lijkt het toch. Want niet veel later stort ze in. Burn-out.

De eerste keer dat Willemijn een burn-out krijgt, neemt ze zichzelf niet serieus en blijft ze gewoon doorwerken. Maar op een gegeven moment wordt de stress té groot, en ze voelt zich verdrinken in haar overvolle agenda. De oersterke zakenvrouw klapt in elkaar. Uiteindelijk besluit ze om zakelijk uit alle projecten en ondernemingen te stappen, zodat eindelijk haar gezondheid alle tijd en aandacht krijgt.

Tijdens het herstelproces leert ze haar grenzen te stellen: langzaam maar zeker maakt ze weer contact met haar persoonlijke levensritme, leert ze luisteren naar de signalen van haar lichamen, en samen met haar herstel groeit de behoefte om haar ervaring en kennis te delen met de wereld.

Vandaag kampt één op de tien werknemers met een burn-out. Eén op vier werknemers loop het risico op het krijgen van een burn-out. En feit is: we verliezen meer werknemers aan burn-out dan aan verhuizing naar het buitenland! Willemijn helpt ondernemingen om burn-out bij werknemers te voorkomen. Samen met hen werkt ze doeltreffende preventieplannen uit. Daarnaast werkt ze, uit eigen initiatief, aan een beleidsplan voor de overheid, waarbij ze put uit eigen ervaring.

De getuigenis van haar eigen verhaal maakt het kwetsbaar en herkenbaar voor de toeschouwers. Ze deelt haar eigen ervaringen, ze deelt haar uitgesproken mening. Ze rebelleert, analyseert en ventileert open en eerlijk. En ze eindigt steeds met een nadrukkelijke, positieve wens om samenwerking: ’Werknemer en werkgever, we hebben elkaar nodig in de strijd tegen burn-out’.

Willemijn van Dommelen spreektWillemijn spreekt o.a. over:

  • Burn-out & depressie: Burn Baby Burn! (over preventie, herstel en re-integratie van burn-out en depressie)
  • Power-vrouw (module om vrouwen in hun kracht te zetten)
  • Verbale & non verbale communcatie
  • Presentatie technieken

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Willemijn van Dommelen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN