« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Verandermanagement en fusies

Veranderen en innoveren in de media

Willemijn Maas werkte ruim zeven jaar als algemeen directeur bij de AVRO. Ze leidde een interne reorganisatie en de fusie met de TROS. Bovendien ontwikkelde ze een concept voor de AVRO in het pand Vondel CS in het Vondelpark in Amsterdam. Ze profileerde de AVRO sterk op Kunst &Cultuur. Na de fusie met de TROS te hebben afgerond heeft ze met haar collega van de TROS plaats gemaakt voor een nieuwe algemeen directeur en sindsdien werkt ze als zelfstandig interimmanager en consultant in diverse sectoren. Van 2016 tot 2018 was zij Directeur HR en Communicatie bij “de Volksbank”.  Daar begeleidde zij o.a een cultuurverandertraject en was ze sparringpartner voor de CEO bij het reorganisren van de topstructuur. Ze bekleedt daarnaast een aantal toezicht houdende functies bij het Havenbedrijf Amsterdam, het Nationaal Restauratiefonds en bij de Concertvrienden(KCO en KCG).

Vóorafgaand aan haar omroepwerk, had Willemijn een loopbaan, die startte in de gezondheidszorg. In het HBO begon ze als docent en via allerlei management functies kwam ze in de directie van de Hogeschool van Amsterdam. Haar laatste functie was die van directievoorzitter van de Economieopleidingen. Ze heeft bij de HvA mede leiding gegeven aan de fusie met de HES en de samenwerking met de faculteit Economie van de UvA.

Willemijn Maas verzorgt lezingen over:

  • Veranderen en innoveren in een corporate omgeving; een continu proces
  • Toezicht houden; wat is de invloed van de RvC op leiderschap en de cultuur van het bedrijf.
  • Belang en kracht van regionale kranten en regionale omroepen
  • Positionering van de NPOin een turbulent medialandschap
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Willemijn Maas boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN