« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Creativiteit

Willemijn Brouwer is haar naam. Creativiteit is haar expertise. Industrieel Ontwerpen (TUDelft) is de opleiding die ze genoten heeft en waardoor mensen haar status geven (bedankt daarvoor). Ze ontwerpt liever spelletjes dan stofzuigers. Ze speelt Monopolie en Mahjong sinds haar vijfde, Klaverjas en Hartenjagen sinds haar achtste. Willemijn werkt sinds 2011 als business game ontwerper, facilitator van creatieve processen en trainer van creativiteit. 

Tegenwoordig werkt ze ook part-time als universitair docent aan haar oude faculteit waar ze o.a. een Minor over creativiteit aan het ontwerpen is. Daarnaast is ze in haar vrije tijd bezig met het maken van een interactieve kaart van de geschiedenis van onze wetenschappelijke kennis over creativiteit. 

Als ontwerper heeft creativiteit haar altijd geboeid. Willemijn kijkt naar creativiteit in werken en organisaties met de blik van een ontwerper (=design thinker). Ze is iemand die van concrete oplossingen houdt en tegelijkertijd graag filosofisch nadenkt over werk en creativiteit en daar betekenis bij zoekt.

In haar lezingen benadert ze werk vanuit een ander perspectief dat nieuw licht op werk en organiseren kan bieden. Ze weet veel over creativiteit vanuit de praktische toepassing én vanuit theoretisch perspectief.

In 2020 hield Willemijn haar keynote: Creativity in is research. Bekijk de samenvatting in onderstaande video:

Willemijn kan een lezing verzorgen over de onderwerpen:

  • Creativiteit in theorie en praktijk
  • Ontwerpen (design thinking)
  • Creativiteit in werk en organisaties
  • Design thinking (ontwerpen) in werk en organisaties
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Willemijn Brouwer boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN