« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Adoptie

Over veerkracht en creativiteit

Wat maak je allemaal mee als je geadopteerd bent? Zelf zou Widh willen zeggen: ‘niet veel hoor, laat ik dat maar voor mezelf houden!’ En tegelijk zegt een stem ook in haar: ’voor jezelf houden? Dat is jammer, want maak maar zichtbaar wat je van binnen voelt en inspireer hiermee anderen’.

Widh werd geboren in Suriname. Haar biologische moeder kon destijds niet voor haar baby zorgen waardoor Widh na zeven maanden werd geadopteerd door Nederlandse ouders.

Een geadopteerde doet altijd onderzoek naar het verleden, dat deed Widh ook. Ze wilde alles doorzien, begrijpen, langsgaan en daarna de balans opmaken. Welke keuzes heeft ze gemaakt in haar leven? Welke keuzes lagen er voor de hand? Was haar levensweg voorspelbaar? Nu is ze klaar om te vertellen dat:

  • Het leven altijd tegenwerkt, maar net zo goed meewerkt, het is maar hoe je kijkt
  • Niemand een klier is voor zijn plezier
  • Een niet gemakkelijk leven wel een intens leven is
  • Je niet met een ander kunt ruilen

Widh geeft uitleg hoe het gaat als je geadopteerd bent. Ze vertelt over haar slechte start, de pesterijen, opgroeien in een groot gezin en de uitdagingen waar ze mee moest leren leven. Ze legt uit welke keuzes zij gemaakt heeft en hoe zij zo veerkrachtig kan zijn. Ook vertelt ze over haar vechtlust.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Widh boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN