« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Taalkundige

Taalvernieuwing

Vivien Waszink studeerde Nederlands aan de Universiteit van Leiden, schreef ooit een scriptie over de betekenis van het woord ’leuk’, werkt aan een woordenboek, geeft les én vertelt en schrijft graag over taalvernieuwing, taalverandering, jongerentaal en hiphoptaal. Over de taal van de Nederlandse hiphop schreef ze in 2013 het boek Woord! (Uitgeverij Nieuwezijds). Vivien vindt niet dat het Nederlands verloedert: het Nederlands verrijkt zich juist elke dag. Ze geeft zelfs dictees!

Ze kan enthousiasmerende en grappige verhalen vertellen en kan goed moeilijke stof op een manier brengen die voor iedereen begrijpelijk is.

Vivien kan een lezing verzorgen over:

  • taalverandering
  • nieuwe woorden
  • spelling
  • jongerentaal/straattaal
  • hiphop/hiphoptaal

In 2022 verscheen haar boek Dat mag je óók (al niet meer) zeggen. Tegenwoordig moet ons taalgebruik altijd maar zo woke en inclusief mogelijk zijn. Geen reden tot panier, aldus Waszink. Ze stelt haar lezers gerust, maar daagt ze ook uit om oog voor de ander te hebben.

In 2018 verscheen haar boek Klerenwoorden & Modetaal. ZijSpreekt was bij de boekpresentatie, en een impressie kunt u hier vinden.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Vivien Waszink boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN