• ‘Violet Falkenburg heeft op een voortreffelijke wijze het dagvoorzitterschap van onze startconferentie over een gevoelig onderwerp verzorgd. Het hele organisatieteam is dik tevreden over de manier waarop de dag onder haar regie is verlopen. Ze straalt zo’n prettige rust uit, daar wordt iedereen zelf ook rustig en blij van.’
    Ruth B. Bolt - Projectleider Binnenlandse afstand en adoptie, Ministerie J & V

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Dagvoorzitter/debatleider

Wat je zegt, dat ben jezelf

Violet Falkenburg kreeg grote landelijke bekendheid onder meer als presentator van het tv-programma Rondom Tien, waarvan ze er in zes jaar 115 maakte. Radioluisteraars kennen haar van Adres Onbekend, het mediaprogramma Ratel, de actualiteitenprogramma’s Echo en Met het Oog op Morgen.

Talrijke televisieprogramma’s volgden tot ze in 2002 definitief haar overstap maakte naar de wereld van congressen en trainingen. Zowel het bedrijfsleven als non-profit-instellingen en de overheid mag zij tot haar opdrachtgevers rekenen.

Als generalist wordt Violet voor uiteenlopende onderwerpen gevraagd: advocatuur, zorginnovatie, stadsvernieuwing, waterhuishouding, ziekenhuismanagement. Ze leidt een congres, seminar, grote vergadering of hoorzitting met humor en vaart.

Ze staat voor:
- ingewikkelde materie vertalen in begrijpelijke taal
- zonder vrees voor autoriteiten mensen aanspreken op hun verantwoordelijkheden
- tijdbewaking. Ook ingewikkelde programma’s lopen bij haar op tijd.

Violet is deskundig op het gebied van communicatie: "’Wat je zegt, dat ben je zelf¨ riepen we als kind tegen mekaar," zegt ze, "en daar zit veel waars in. De manier waarop mensen communiceren verraadt veel over hun innerlijke huishouding."

Bij ZijSpreekt geeft Violet samen met Marga Miltenburg de training Sprankelend Presenteren voor beginners en voor gevorderden. Ook geeft ze een op een presentatietrainingen.

Violet schreef verschillende boeken:
• Ik ben om zes uur thuis, portretten van alleenstaande werkende moeders (2006).
• Later is vandaag, waarin bekende Nederlanders praten over het proces van ouder worden (2008).
• Van hoelahoep tot Hyves, waarin BN-ers vertellen over hun tienertijd, van 1930 tot nu (2010).
• Veerkracht, over verder leven na een ingrijpend verlies (2013).
• Het Stiefparadijs, over het wel en wee in een samengestelde gezin (2014).

Naast optredens als dagvoorzitter kan Violet een inleiding houden over:
• Haar televisietijd
• Haar boeken
• Communicatie
• Presenteren

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Violet Falkenburg boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN