« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Tienermoeders

Blijf geloven in je eigen kracht, geef niet op!

Viola Talloway zet zich in het bijzonder in voor jongeren, zowel vrouwen als mannen, tienermoeders en -vaders. Tegen huiselijk geweld en voor ondernemers zonder start kapitaal. Dit doet ze door het geven van lezingen en een-op-een coaching.

Ze was een dappere tiener, maar geen vechtersbaas. Ze groeide op in Paramaribo, Suriname. Ze kwam goed op voor zichzelf én ook voor anderen. Ze wilde het liefst verpleegster of lerares worden, de twee professies die in haar geboorteland het meest werden gekozen na de middelbare school. Op haar vijftiende besloot het lot dat ze zwanger raakte van haar eerste kind. Op haar negentiende reisde ze met haar vierde kind van zes weken oud naar Nederland, op zoek naar een beter en waardiger leven.

Haar zoektocht naar autonomie, naar een stevige basis voor zichzelf en haar kinderen schreef ze op in haar autobiografie De kracht van de stem. Het leven is net een boek, alle bladzijden moeten gelezen worden. Deze uitspraak zegt veel over haar, over hoe zij in het leven staat. Vaak viel ze, maar altijd stond ze weer op. Sterker dan ooit tevoren.
Haar tweede boek ’Bijzondere vrouwen’ kwam uit in najaar 2023. In dit boek tien vrouwen hun persoonlijke verhaal rondom grensoverschrijdend gedrag. Zij laten zien dat bewustwording, persoonlijke groei, verlichting en vrijheid niet bestaan zonder zélf voor verandering te zorgen.

Het is haar missie om anderen te inspireren om niet op te geven. Dat je in je eigen kracht moet blijven geloven, ook als het tegenzit of als je teleurgesteld bent geraakt in jezelf. Wat je ook is overkomen: het is nooit te laat om weer op te staan. Door te vechten en door te zetten kun je je eigen geluk bepalen.

Viola Talloway kan een lezing verzorgen over:

  • Tienermoeder, overkomt je. En dan!?
  • Huiselijk Geweld
  • Doorzetten of bij de pakken neerblijven zitten? (Inspirerend, motiverend)

Bekijk hier de boekpresentatie van ’Bijzondere vrouwen’ van 18 okt. 2023:

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Viola Talloway boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN