« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Zelforganisatie

Een positieve verandering die beklijft

Als gedreven en ervaren trainer en (team)coach is het voor Veronique Kilian de uitdaging om teams en individuen weer snel op de rails te krijgen als het even minder loopt. Met meer dan 25 jaar ervaring in organisatie-advies, HR en teambuilding traint en coacht zij management, teams en medewerkers op het gebied van leiderschap, werkgeluk en zelforganisatie.

Veronique is auteur van drie managementboeken, waarvan een van de bestsellers de top 3 van Managementboek bereikte:

  • Handboek Teamcoaching en Intervisie met de Authentieke Dialoog (2014)
  • Geluk op het werk? Train je geluk competenties! (2018, 2e druk)
  • Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox? (oktober, 2021)

Met een veelvoud aan tools en haar unieke en beproefde methode Authentieke Dialoog krijgt zij snel naar boven waar een team mee worstelt en wat er in de onderstroom speelt. Als transformatiecoach en assessor ontmantelt Veronique in een individueel transformatietraject belemmerende overtuigingen en diepe obstakels met als resultaat dat een diepgaande positieve verandering beklijft.

Veronique geeft theatercolleges voor zowel in company als voor algemeen publiek over geluk, vitaliteit en teamflow. Hoe gelukkig je bent, heeft ook weer invloed op je vitaliteit. Volgens haar begint gelukkig oud worden met vitaliteit en levensenergie. In haar theatercollege deelt ze onder andere eeuwenoude Chinese inzichten hoe je vitaal en gelukkig oud wordt. Ze reisde zelfs af naar China en beoefende daar ook de kunst van het zwaardvechten waar ze tijdens het college een korte demonstratie in geeft. 
Uit een van haar onderzoeken blijkt hoe onderdeel van een team uitmaken van belang is voor je geluksgevoel. Dan moet die groep wel aan een aantal dingen voldoen. Veronique trok de Chinese inzichten door naar gelukkig oud worden op het werk.  “Als je in een team werkt dat in de flow samenwerkt, helpt het om gelukkig ouder te worden.” Teams in flow hebben niet minder worstelingen, maar komen er wel sterker uit. Deze teams ontstaan niet zomaar. Wat doen ze waardoor het wél lukt? Op basis van interviews, praktijkervaring en literatuuronderzoek vond Kilian 5 elementen, geïnspireerd op de TAO, die teams helpen om teamflow te bereiken. Ook dit krijgt aandacht in het theatercollege.

Ze publiceerde in het Tijdschrift voor Organisatie Ontwikkeling, Personeelsbeleid (uitgever Indicator) en verschenen in diverse media-kanalen, webinars en lezingen. Lees ook haar verhaal In Beeld mbt Gelukkig oud worden.

Veronique kan een lezing verzorgen over:

  • Werkgeluk
  • Leiderschap en Teamflow
  • Teambuilding
  • Persoonlijke transformatie, ontwikkeling en groei

 

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Veronique Kilian boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN