« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Moderator | Dagvoorzitter | Gespreksleider

Veerle Corstens is journalist, podcastmaker en debatleider. Ze maakte twee podcastseries over feminisme, een over De kunst van het geven en is bezig met een serie over IVF en de maakbaarheid van vruchtbaarheid.

Ze maakt vele avonden en dagen tot een succes met haar stijl die inhoud verraadt maar ook gemak en flair, wat maakt dat gasten graag vertellen en publiek zich graag bemoeit met alles wat op het podium gebeurt. Ze heeft alles altijd goed voorbereid zodat ze ook de zaal in de hand kan houden; ze weet welke kant ze op wil met het onderwerp en kan zo bepalen waar er ruimte is voor freewheelen en wanneer een gast – op liefdevolle en respectvolle wijze – even pas op de plaats moet maken. De reeks Op de rand van de toekomst leidt ze tot volle tevredenheid elke maand in goede banen.

In kranten en tijdschriften zijn teksten van haar hand te lezen over kunst en cultuur. Een profiel van Eva Jinek voor de Volkskrant, een interview met Peter van Uhm voor het Parool en een gesprek met Jett Rebel voor de Uitagenda Utrecht zijn enkele voorbeelden. Ook voor culturele instellingen als Oerol, IDFA, Holland Festival en Vereniging Rembrandt maakte ze al vele teksten.

Ze schreef een jeugdboek over de rechtspraak dat erg tot de verbeelding spreekt. Ze gaf daarover interviews in de Volkskrant en de site van de Telegraaf. Ook op Radio 1 mocht ze komen vertellen over alibi en cassatie net als bij BNR.

Voor een vlotte stijl met humor en improvisatie boekt u Veerle Corstens, als dagvoorzitter/gespreksleider. Daarnaast kan zij een lezing verzorgen over deze onderwerpen:

  • IVF en de maakbaarheid van vruchtbaarheid
  • Geld geven aan kunst
  • Feminisme
  • Rechtspraak voor kinderen

Profielfoto: Merlijn Doomernik

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Veerle Corstens boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN