« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Value Management

Samen doen, samen denken, samen realiseren

Thera de Kramer, oprichtster van Voreia, jaagt naar waarde als de magnetische punt van een kompasnaald naar het noorden. Steeds op zoek naar mogelijkheden om de waarde van een project, product of proces te verhogen door of kwaliteitsverbetering te vinden of kosten te verlagen. Zij doet dit door haar kracht te gebruiken om de klantwaarde samen te analyseren, te visualiseren en alle aanwezigen te laten beleven. Vervolgens met de aanwezigen systematisch klantwaarde creëren gebruikmakend van functie-analyse, prioritering van doelstellingen, visualiseren van oplossingsrichtingen en besluitvormingsprocessen.

Thera heeft een civieltechnische achtergrond en is haar carrière begonnen als tekenaar. In de rol als projectmedewerker en adviseur heeft Thera onder andere RAW bestekken opgesteld, directievoering, subsidiebewaking, ramingen gemaakt, asfalt en openbare verlichting advisering gedaan. Bij Rijkswaterstaat heeft Thera als Inkoopadviseur en Contractdeskundige veel gewerkt aan contractvormings- en aanbestedingstrajecten. Via System Engineering is Thera in aanraking gekomen met Value Engineering. Bij Volker Infra Design, onderdeel van Van Hattum en Blankevoort en later opgegaan in Volker Infra, heeft Thera daar aan toegevoegd Agile, LEAN en Human Centered Design.

Opbrengsten:

  • Bij integrale toepassing van Value Management door gebruik te maken van Value Engineering, LEAN, Scrum en Human Centered Design is een verlaging van Ontwerpkosten mogelijk tot 30% ten opzichte van traditionele aanpakken.
  • Expliciete gedragen doelstellingen voor bedrijfsonderdelen met structuur visie voor de toekomst.
  • Verlaging van realisatiekosten door expliciete focus op kostendrijvers.
  • Verhoging tenderwinstpercentage door expliciete focus op klantwaarde. Thera is al bij meer dan 25 tenders betrokken geweest waarvan in de afgelopen 5 jaar gemiddeld 40% tot winst van de tender heeft geleid.
  • Implementatie van verbetertrajecten, LEAN, Scrum, of Value-bewustzijn voor bedrijfsonderdelen.

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Thera de Kramer boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN