« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Marketingstrategie

De noodzaak van keuzes maken

Sytske Schoenmakers besloot in 2002 na jaren in loondienst bij profit, overheid en non-profit gehoor te geven aan haar passie: ondernemerschap. Met Hollands Handelen startte zij een bureau dat – tegen de trend in - bewust geïntegreerde marketing- en communicatieadviezen gaf en uitvoerde. Binnen een jaar zat er de eerste werknemer, in 2007 waren het er ruim tien en tikte haar omzet voorbij de 2,5 miljoen euro. Ze adviseerden klanten als Rabobank, Autodesk, Stichting Vrienden van Sophia, diverse Ministeries, Nutricia en vele anderen.

Ze kende serieuze ups-and-downs, verloor haar bedrijf bijna in de crisis en heeft er een sport van gemaakt zichzelf en haar bedrijf steeds opnieuw uit te vinden. In januari 2017 kwam haar wens om ‘eindelijk eens een paar weken rust te hebben’ net iets te letterlijk uit. ’s Middags, op de ijsbaan met haar kinderen, ging ze keihard onderuit. Drie operaties, uren revalideren en vooral weken-, maandenlang verplicht nietsdoen met haar rechterhand volgden. En: min of meer noodgedwongen besloot ze dat het weer anders moest. 

Sytske bundelde haar kennis op het gebied van ondernemerschap en strategische marketing in een praktisch systeem dat ondernemers in staat stelt hun eigen marketingstrategie te schrijven. Ze volgde een Public Speaking opleiding in Londen en is sinds 2018 lid van de Professional Speakers Academy. 

Ze traint en coacht nu met veel plezier ondernemers en deelt heel graag haar kennis. Ze spreekt over de noodzaak van keuzes maken, het belang van leuke klanten, het (dis)functioneren van teams en (re)branding. Haar tomeloze energie en passie voor haar vak en ondernemen brengen steevast mooie veranderingen bij haar toehoorders teweeg. Ze houdt van het gebruiken van metaforen en schuwt enige zelfspot niet.

Sytske spreekt over:

  • Alleen werken voor leuke mensen (waarom het van belang is om alleen te werken voor je ideale klant en hoe je dat doet)
  • Teamwork / teambuilding
  • Branding & Rebranding
  • Het belang van kiezen – zakelijk en prive – en hoe je makkelijker de juiste keuze maakt
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Sytske Schoenmakers boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN