« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Duurzaamheid

Meebewegen daar waar de energie zit

Ir. Suzanne van der Pijll is Managing Partner bij Schuttelaar & Partners en verantwoordelijk voor de advisering inzake duurzaamheid, gezondheid en verpakkingen. Zij doet dit voor tal van bedrijven zoals PLUS supermarkt, Unilever, Wessanen en diverse andere organisaties zoals Max Havelaar en Milieu Centraal. Daarnaast is zij oprichter van de initiatieven Noordzeevis uit Scheveningen en Gezond Uit.

Ze was voorzitter voor Skal, is lid van de Raad van Advies van de Club van Rome, lid van de Raad van Toezicht Streekeigen Producten Nederland (SPN), lid van de Raad van Toezicht Natuur en Milieu Federaties en zit als MVO deskundige in de AdviesRaad van het Foodservice Network.

Voor haar komst bij Schuttelaar & Partners werkte Suzanne als beleidsmedewerker milieu bij de Consumentenbond. Ze studeerde milieusociologie aan de Landbouwuniversiteit Wageningen.

Suzanne in een interview met dagblad Trouw: "Ik weet eigenlijk niet beter of ik was met het milieu bezig. Op mijn elfde werd ik vegetariër, ik heb gestudeerd in Wageningen. Het is een rode draad in mijn leven. Sinds ik bij Schuttelaar werk, merk ik dat bedrijven zich profileren met duurzaamheid. Het kan je merk sterk maken. Bedrijven vragen zich niet meer af óf ze duurzaam moeten gaan werken, maar ze vragen hoe. Ja ik ben positief: het leven is te leuk, de wereld is te mooi. We moeten er wat van maken en ik denk dat het kan. Je moet mee bewegen daar waar de energie zit. Dan gebeurt er wat en raak je geïnspireerd."

Suzanne van der Pijll kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • Duurzaamheidstrategie
  • Consumentenperceptie op duurzaamheid
  • MVO-verslaglegging
  • Voeding en Gezondheid
  • Verpakkingen
  • Landbouw
  • Milieu

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Suzanne van der Pijll boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN