« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Alternative Finance Expert

Suzanne Wisse-Huiskes (1980) is een internationaal erkende expert op het gebied van Alternative Finance, innovatieve financieringsvormen voor ondernemers in aanvulling op banken. Jarenlang woonde ze in Lagos, de grootste economische stad van Afrika. Door haar werk met fintech ondernemers is haar fascinatie ontstaan voor de vraag: ‘Ambitieuze ondernemers kunnen geen financiering krijgen van de bank vanwege de markstructuur in het land. Hoe kan het wel?’

Deze vraag is vandaag de dag in Afrika, maar ook in Nederland van belang. Alternative Finance groeit nog steeds flink in Europa, afgelopen jaar met 92 procent. Suzanne werkt met uiteenlopende organisaties aan de meest effectieve vormen van Alternative Finance, te weten impact investeringen, start-up programma’s en crowdfunding.

Haar jarenlange ervaring omvat de Board of Directors van de European Crowdfunding Network en het WEJ Fonds. Daarnaast bekleedde zij lange termijn management posities bij fintech platformen PIFWorld en 234Give.

Haar meeste recente publicatie is het rapport ‘Crowdfunding Potential for Nigeria 2017’, dat goed werd ontvangen door de media in binnen en buitenland.

Suzanne coacht ambitieuze ondernemers met start-up programma’s in Afrika, Europa en Azië. Ze is een Advocate van de Tech Shanghai Advocates en lid van de Reading Committee van de Mandela Washington Fellowship.

Suzanne Wisse-Huiskes kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • Alternative Finance,
  • Crowdfunding,
  • Impact Investing
  • Investeren in Afrika
  • Ondernemerschap in Afrika
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Suzanne Wisse-Huiskes boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN