• Ik vond de lezingen over kunstonderwijs verzorgd door Suzan Lutke tijdens onze docentendag erg inspirerend. Het heeft de kunstvakdocenten goed aan het denken gezet! We kregen positieve reacties hierop. Wellicht op een vervolg!
    Elfi Boink - accountmanager Kleinkunstig

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Muziek-, kunst- en cultuuronderwijs

Muziek en onderwijs vormen de rode draad in de loopbaan van Suzan Lutke. Zij stond twaalf jaar voor de klas als muziek- en CKV-docent in het Voortgezet Onderwijs. Van 2000 tot 2013 was ze hoofdvakdocent methodiek en didactiek bij de opleiding docent muziek van het conservatorium van Utrecht. Hier verzorgde ze o.a. ook de lessen arrangeren en ensemblebegeleiding. In 2014 was ze een jaar schoolleider van een middelbare school in Almere.

Tegenwoordig heeft Suzan haar eigen adviesbureau voor de kunst- en cultuursector en het onderwijs: Lutke Linkt. Hoe kun je je aanpassen aan veranderende tijden, of beter nog: hoe kun je helpen de nog zo onduidelijke 21e eeuw te helpen vormgeven door je onderwijs te vernieuwen. Suzan geeft presentaties, workshops, coacht en inspireert docenten en adviseert (kunst)onderwijsinstellingen bij curriculumveranderingen en de bouw van leerlijnen. Kernwoorden daarbij zijn creativiteit, eigenaarschap, feedback en reflectie.

Suzans’ drijfveer is om steeds nieuwe en inspirerende manieren te vinden om de muzikaliteit en creativiteit van kinderen, pubers en volwassenen aan te spreken en te ontwikkelen. Met een rotsvast geloof dat iedereen dit in zich heeft en door goede coaching en training ook kan zijn. Ze wil een bijdrage leveren aan de verbetering van het onderwijs door docenten te ondersteunen in hun professionele ontwikkeling. Onderwijs is in haar optiek zo goed als de kwaliteit van de docent. Docenten helpen de beste versie van zichzelf te worden vormt daarom de kern van haar werkzaamheden.

Suzan studeerde in 1995 af als 1e graads docent muziek aan het conservatorium van Utrecht, behaalde in 1998 haar bachelor klassiek saxofoon in Amsterdam en studeerde in 2013 Cum Laude af als master onderwijskunde aan de universiteit van Utrecht. In maart 2018 publiceerde zij samen met Olga Potters haar eerste boek ’Leren van Kunst, ruimte voor en door creativiteit’dat uitgegeven is bij Couthino in Bussum.


Suzan Lutke kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • Creativiteit
  • Cultuuronderwijs in po/vo
  • Muziekonderwijs in deze tijd: muziekdidactiek 3.0
  • De zin van kunst in de samenleving en op school
  • Noodzaak voor veranderingen in onderwijs voor onze toekomst
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Suzan Lutke boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN