« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Jong ouder verlies

Susan van der Beek is auteur van het boek Hartmama over jong ouderverlies en systemisch coach. In haar boek (2019) beschrijft zij hoe het is om op te groeien in een samengesteld gezin en geen herinneringen te hebben aan haar geboortemoeder. Het boek gaat over rouw, maar vooral ook over liefde en veerkracht.

Eén van de overlevingsmechanismes van mensen die jong een ouder hebben verloren is hard werken en niet voelen wat je zelf nodig hebt. Dat heeft Susan ook jarenlang op die manier gedaan. Tot ze op haar 48e besloot om te stoppen met haar managementbaan, een opleiding tot coach ging volgen en ondernemer werd. De kennismaking met familieopstellingen tijdens haar opleiding was voor Susan inzicht gevend en helend. Haar boek Hartmama bevat een autobiografisch deel, een beeldverhaal en een (ver)werkboek. In oktober 2020 komt de Engelse vertaling van haar boek uit, getiteld Heart Mama - a story of belated grief.

In 2021 kwam de podcast Hartmama online, waarin Susan vertelt over haar ervaringen met jong ouderverlies en hoe het is om iemand te missen waar je geen herinneringen aan hebt. 

Susan spreekt over:

  • Jong ouderverlies en uitgestelde rouw
  • De dynamiek in een (jong) gezin na het overlijden van een ouder
  • Hoe familiedynamieken generaties lang doorgegeven worden
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Susan van der Beek boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN