« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Zichtbaarheid

Vrouwen hun oneindige potentieel ontdekken 

Susan Veldkamp is een energieke en gepassioneerde vrouw met een missie: een gelijkwaardiger wereld voor vrouwen.
Voor elke twijfelende vrouw willen er tien mannen met minder expertise wél als talkshowgast aanschuiven, kopte de Volkskrant.

Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het niet kan.
Ik ben niet de juiste persoon want ik heb niet alle expertise.
Ik doe het wel maar ik vál een keer door de mand.

Je hoeft jezelf als vrouw niet te veroordelen voor als je jezelf hierin herkent. Het is allemaal te verklaren vanuit een historisch perspectief.
Als vrouw heb je de ongelijkwaardigheid niet zelf veroorzaakt. Wel is Susan’s aanpak dat eigenhandig regie nemen de snelste manier is om je als vrouw gelijkwaardig te voelen en zo gezien en behandeld te worden. Elke vrouw die als vanzelfsprekend haar plek inneemt is een rolmodel voor haar collega’s, haar bedrijf en voor haar dochters én zonen. Elke vrouw die op haar eigen authentieke manier haar plek inneemt, is die vrouwelijke leider waar de wereld zo om schreeuwt.

Zichtbaarheid (positioneren, profileren)
Be good and tell it: Goed zijn in je werk is niet genoeg om te groeien. Daarvoor mag je er ook over vertellen. Je mag jezelf zichtbaar maken. Precies die onzichtbaarheid van vrouwen is al jaren een van de twee belangrijkste oorzaken voor het achterblijven van vrouwen in de (sub)top van het bedrijfsleven (bron: onderzoeksrapport It takes two to tango).

Precies dat is wat veel vrouwen liever niet doen: de aandacht op zichzelf vestigen. Susan zorgt ervoor dat vrouwen zich in no-time afvragen waarom ze zichzelf en hun goede werk niet eerder hebben gepositioneerd.

Vrouwelijk leiderschap
We hebben door de eeuwen heen meegekregen mannelijke kenmerken hoger op waarde te schatten: gender bias. Met Susan’s dertien jaar saleservaring weet ze als geen ander hoe het is om te werken met vooral mannen, hoe ze het lange tijd geweldig vond one of the guys te zijn totdat ze ontdekt dat haar masculiene kant precies is wat haar níet onderscheid. Vanaf het moment dat ze ook haar feminiene kant waardeert en bewust inzet, wordt ze al snel die top salesvrouw die ze wilde zijn.
Susan zorgt ervoor dat vrouwen hun oneindige potentieel ontdekken en voelen, vanuit het uitgangspunt dat het er allang is.

Ze studeerde Technische Bedrijfskunde aan de Saxion University of Applied Sciences, stopte in 2018 met haar goedbetaalde baan als sales- en marketingmanager omdat ze wil terugkijken op een leven dat zin heeft gehad. Ze schreef het boek Minder Moeten Meer Plezier en brengt elke werkdag de podcast Voor Vrouwelijke Leiders uit.

Je kunt bij Susan Veldkamp terecht voor lezingen, masterclasses en workshops over:

  • Zichtbaarheid in je werk (positioneren, profileren)
  • Vrouwelijk leiderschap

Nederlands- en Engelstalig.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Susan Veldkamp boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN