« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Koudwaterzwemmen

Zwemmen naar herstel

Susan Houbraken is koudwaterzwemmer. In 2016 raakt ze betrokken bij een kop-staartbotsing, waardoor ze blijvend letsel oploopt met chronische pijn aan haar nek en schouder. Inmiddels weet ze dat buiten zwemmen, het hele jaar door, niet alleen voor haarzelf, maar ook voor vele anderen fysieke en mentale voordelen oplevert. Koud water dempt de pijn en geeft energie. 

Voor het ongeluk werkte Susan fulltime in de mediabranche, in diverse commerciële functies. Ze miste haar werk en het stellen van doelen. Een jaar na de botsing creëerde ze daarom haar eigen challenge: ze gaat in elke Nederlandse provincie minimaal één keer in open water zwemmen. Met dit initiatief trok ze veel media-aandacht. Wat begon als therapie is uitgegroeid tot een onderneming. Nu is ze koudwaterzwemmer van beroep.

In 2019 verscheen haar boek Buiten zwemmen, een frisse duik in natuurwater.

Susan geeft buitenzwem workshops en webinars en begeleidt beginnende buitenzwemmers, al dan niet met gezondheidsklachten. Ze geeft lezingen over:

  • Hoe kan kou je medicijn zijn? Welke heilzame effecten heeft dagelijks buiten zwemmen, mentaal en fysiek? En hoe doe je dat verantwoord?
  • Hoe vind je - fysiek of mentaal - de verbinding met jezelf terug als je (chronisch) ziek bent? Hoe prioriteer je jezelf en voorkom je dat je samenvalt met je diagnose?
  • Hoe laat je je bedrijf groeien als je ziek bent?
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Susan Houbraken boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN