• Je bent echt een zwaargewicht in je werk. Je weet precies jouw vinger op de zere plek te leggen.
    Marlies van Dongen - Ontwerpster

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Rouw & verlieskundige

Rouw vraagt om beweging, niet stappen of fasen

Stéphanie Beijnes verbindt, steunt, inspireert en geeft helder inzicht in haar werk als rouw-verlies therapeut, trainer van teams bij verandering, auteur van boek  ‘Het Kompas, navigeren met verlies’ en oprichter van de post-bachelor HBO Verlieskunde.

In tijd van verandering, zoals nu in deze Covid-tijd en tijd van rouw en verlies is het moeilijker om door het leven te navigeren. Daar reikt zij handvatten voor aan met de methode ‘Het Kompas’. Zij heeft deze methode vanuit een nieuw paradigma op rouw ontwikkeld. "Rouw vraagt om beweging, niet om een aantal stappen of fasen".  Het Kompas is een toepasbare methode om met verlies te kunnen navigeren. Welke gestaafd is op actueel onderzoek.

Zij werkt met mensen, gezinnen en teams op haar eigen bevlogen en betrokken wijze bij alle vormen van verlies, dierbare, werk, relatie, toekomst of gezondheid.

“Ik kan met mensen langs de weg van rouw en heling gaan, omdat ik die weg gegaan ben en ken.” Ook in haar leven is verlies geweest. Als 16-jarige verloor ze haar moeder. En ja, dat was hard werken. Er wordt wel gezegd: ‘Tijd heelt alle wonden.’ Háár ervaring heeft haar geleerd dat dat niet vanzelf gaat.

Juist in deze tijd is het van belang dat er een beter inzicht komt in de menselijke dynamiek van verlies. Stéphanie zou graag een nieuwe cultuur in Nederland zien ontstaan hoe we omgaan met verandering, verlies en rouw:

Van het wegstoppen naar integratie.
Van weerstand naar beweging.
Van vermijding naar veerkracht.
Van overleven naar leven.

Als adviseur van het Landelijk Steunpunt Verlies en de Dearly zet zij zich in om in Nederland als branche een nieuwe cultuur voeding te geven.

"Mensen hebben enorm veel veerkracht, de kunst is om jezelf beter te leren kennen. In essentie ontstaan problemen als pijn vermeden wordt met vechten/vluchten. Alle verlies verandert als het echt gezien wordt. Het vraagt alleen wel moed alles te willen zien. Met het Kompas bied ik mensen, teams en organisaties een helder toegankelijke tool om perspectief en nieuwe wegen te ontdekken."

Stéphanie verzorgt graag een lezing over de volgende onderwerpen:

  • Handvat ‘Het kompas’ leer navigeren met verlies en vindt balans.
  • Verandering en verlies op de werkvloer.
  • Nieuw paradigma op rouw: Wat vast zit in beweging brengen.
  • Samen sterk bij verlies van collega.
  • Jeugd, kinderen & rouw, hoe doen zij dat?
  • Kracht van rituelen
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Stéphanie Beijnes boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN