« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Menselijke verbinding

Sophie Looijestijn is expert menselijke verbinding. Deze van oorsprong theoloog en docent heeft als missie om meer menselijkheid te brengen binnen bedrijven en organisaties. Ze richt zich daarbij op degenen die daar de meeste invloed op hebben: werkgevers en leidinggevenden. Zij moeten het goede voorbeeld geven als het gaat om menselijke omgang. Zij zetten de toon.

Er gaat veel sociaal leed gepaard met slecht werkgeverschap: als je als werknemer niet lekker in je werk zit, heb je ook thuis een korter lontje. Je bent dan een minder fijne ouder, partner, mantelzorger, vrijwilliger. Kortom, een slechte sfeer op het werk is fnuikend voor het algeheel menselijk geluk en Sophie verzet zich daartegen.

Hoe ze dat doet, meer menselijkheid brengen naar de werkvloer? Als adviseur en sparringpartner is ze vertrouwenspersoon voor werkgevers en leidinggevenden. Ze geeft inspiratiesessies, verbindingssessies, lezingen en workshops om mensen terug in verbinding te brengen met zichzelf, met elkaar, en met het grotere geheel dat hen bindt. Ook leidt ze vieringen bij hoogte- en dieptepunten van het leven, zowel zakelijk als privé.

Sophie is ontwapenend puur, nieuwsgierig en liefdevol. Mensen met wie ze werkt, loven hoe goed ze kan luisteren, doorvragen, en hoe snel ze tot de kern komt. Bij haar vind je een unieke combinatie van diepgang en lichtheid; van sterke inhoud in een aantrekkelijke, warme, natuurlijke, informele, vorm. Ze durft onderwerpen aan te kaarten waar veel mensen liever van weg blijven. Denk aan ziekte, dood, lijden, ongemakkelijke zaken, taboe’s.

Sophie kan een lezing verzorgen over:

  • Menselijke verbinding – hoe doe je dat? En wat brengt het je?
  • Over authentiek leiderschap: jezelf als mens en kwetsbaar tonen als leider – waarom zou je?
  • Over onweerstaanbaar werkgeverschap. Hoe zorg je dat mensen graag voor je willen werken en blijven werken, ook als er andere aanbiedingen zijn? Luister hier de podcast.
  • Over balans in je leven en persoonlijk eigenaarschap. Lees hier haar blog.
  • Geluksmomentjes sparen – hoe je jezelf shotjes geluk kunt leren toedienen en wat je daaraan hebt.
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Sophie Looijestijn boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN