« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Imker

De bij en wij; hoe ons leven samenhangt met dat van de bijen

Sonne Copijn haar wieg was een bijenkorf. Op haar tiende kreeg zij haar eerste volkje. Sindsdien is ze verknocht aan deze aanstekelijke beestjes. Als agrarisch econoom werkte ze in Peru en in Oost Afrika met boeren en altijd ook met imkers.

Zij nodigt uit je te verbinden en door de ogen te kijken van de bijen. Als je haar hoort vertellen openen zich nieuwe werelden: je kijkt anders, ruikt anders en beleeft de seizoenen intenser. Je ziet hoe direct onze omgeving, onze landbouw en onze economie gespiegeld worden in leven en dood van de bijen. Je gaat van ze houden – je kan niet anders – en een omgeving creëren die niet groen is, maar vol met kleurrijke, geurende bloemen.

Sonne Copijn is een inspirerende verteller. De bijen zijn voor haar een ingang in het bieden van een nieuwe verbinding met onze natuur, voedsel en economie. Naast lezingen kan ze ook bijdrages leveren  in de vorm van een excursie, of proeverij.

Sonne kan sprankelend spreken over o.a.:

  • Wie zijn ze honingbijen, hommels, wilde bijen en hoe leven ze?
  • Ons leven hangt samen met dat van de bijen, hoe?
  • Waarom bijen het moeilijk hebben en wat wij voor ze kunnen doen
  • Wat organisaties kunnen leren van de organisatie en samenwerking van honingbijen

Bekijk ook de aflevering van Natuurlijk Zoëy met Sonne Copijn, beluister haar op de radio bij De Dagwacht of lees het interview met Sonne van Down to Earth.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Sonne Copijn boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN