« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Autisme

Meer inclusiviteit voor neurodiverse mensen

Sonja Silva is drievoudig ervaringsdeskundige op het gebied van autisme. Als partner van een man met autisme en moeder van een puberzoon met autisme. Sinds ze zelf de diagnose kreeg is zij hier heel open over. Sonja heeft als doelen de wereld te genezen van het “Rainman Syndroom” en meer inclusiviteit voor neurodiverse mensen. Ze wil graag het beeld dat mensen over autisme hebben verbreden. Hiervoor zet zij zich met heel veel passie in.

Sonja Silva werkt al ruim twintig jaar in de media als presentatrice, actrice, voice-over en podcaster. Eind jaren ’90 werd ze bekend bij het grote publiek als VJ bij muziekzender TMF.

Na haar vertrek bij TMF werkte Sonja als presentatrice en actrice bij verschillende zenders. Zo vloog zij de hele wereld over voor het reisprogramma Yorin Travel. Sonja speelde een hoofdrol in de musical Copacabana en in succesvolle series als “De Erfenis” op RTL4 en “Lotte” op Talpa. Haar laatste acteeropdracht was in de populaire serie Penoza.

Sinds medio 2018 werkt Sonja ook veel als voice-over, spreekt ze luisterboeken in en is ze de podcast “Autisme Ontrafeld” gestart.

Sonja Silva kan een lezing verzorgen over:

  • Autisme
  • Autisme bij vrouwen
  • Autisme in het onderwijs
  • Autisme op de werkvloer
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Sonja Silva boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN