« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Verbinding

Harmonie en vooruitgang combineren tot positieve impact

Somaye Dehban is een vernederlandste Iraniër met een droom - je mag het een visioen noemen als je wilt. Somaye wil leven in een wereld met echte persoonlijke keuzevrijheid, gelijke kansen en het vermogen van mensen om te gedijen. En dit wordt afgewogen tegen de persoonlijke verantwoordelijkheid om bij te dragen aan het collectieve welzijn.

Om deze droom werkelijkheid te laten worden, heeft ze een synergetisch model ontwikkeld dat ze Verbinding noemt – Verbinding is de Nederlandse term voor onderlinge gehechtheid met een emotionele hint naar onderlinge verbondenheid en onderlinge afhankelijkheden. Verbinding brengt ogenschijnlijk onwaarschijnlijke bondgenoten bij elkaar, om niet alleen een visie te creëren, maar ook de bijbehorende strategie gezamenlijk uit te voeren om op grote schaal impact te genereren.  De essentie van Verbinding is dat positieve impact ontstaat wanneer we harmonie en vooruitgang combineren.

Als politiek geëngageerde promovenda en pleitbezorger van mensenrechten en verantwoordelijkheid in ballingschap, rolt Somaye Dehban dit model uit met de ambitie om het Nederlandse Poldermodel te vervangen door dit Synergetische Model. Ze ontwierp dit model na het interviewen van een diverse groep mensen, van politieke activisten tot bekeerlingen; van oorlogsweduwen tot dichters in ballingschap, van slachtoffers van verkrachting tot hoogleraren in de academische wereld en praktijk tot iedereen wiens pad het hare kruiste.

Van het definiëren van een uitgangspunt voor ontwikkelingshulp zoals het is, tot het pleiten voor een toekomst die sector overschrijdend is; Somaye daagt de manifestatie van ÉÉN met ALLES uit. Eén model dat kan worden toegepast op persoonlijk, familie-, gemeenschaps-, organisatorisch en maatschappelijk niveau om de kloof van onverschilligheid te dichten en voort te bouwen op onze verschillen.

Somaye is van nature geneigd om pragmatische oplossingen te vinden voor veelzijdige ’wicked problems’. Haar geniale zone ligt in het faciliteren van verbindingen en het opbouwen van de relaties die nodig zijn om grote projecten uit te voeren waarbij meerdere belanghebbenden betrokken zijn.

Somaye Dehban kan een lezing verzorgen over:

  • Verbinding: hiaten in onze identiteiten en onze identiteit opnieuw uitvinden – contextualiseren
  • Systemic Review
  • Betrokkenheid van belanghebbenden en bevoegdheden samenvoegen
  • Impact van cross-sectorale partnerschappen opschalen (n.a.v. haar promotieonderzoek)
  • Politieke vertegenwoordiging van vrouwen in Iran: vrouwen van partijen of partijen van vrouwen (n.a.v. haar MA-onderzoek)
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Somaye Dehban boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN