• o Sofie is een bevlogen spreker die de vierdejaars studenten van de pabo van Avans Hogeschool in een keynote enthousiasmeerde over haar projecten én over haar oondernemerschap in het onderwijs. Het contact met Sofie verliep vlot en ze bereidt zich goed voor. Ze spreekt kordaat en betrekt haar publiek op een interactieve wijze. Ze speelt goed in op vragen vanuit het publiek en bewaakt de tijd én het onderwerp. Het publiek verveelde zich niet door het vlotte tempo en de wijze waarop Sofie hen betrok door o.a. boeken uit te delen en afwisseling in stellingen, afbeeldingen etc. Sofie komt hopelijk vaker onze studenten maar ook andere doelgroepen inspireren, het publiek gaat vol energie en nieuwe inspiratie verder!
    Suzan van Brussel - Associate lector

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Onderwijs

Inclusief onderwijs door verschillen te erkennen

Sofie van de Waart creëert kansen voor kinderen en dat doet ze op bijzonder creatieve, ondernemende wijze. Inmiddels heeft ze een aantal projecten voor (vastgelopen) hoogbegaafde leerlingen opgezet, is ze onderwijscolumnist voor Trouw en komt er in het najaar 2023 een documentaire over één van haar projecten uit: “De utopie van Sofie” (omroep Max).
In de documentaire wordt Sofie gevolgd die een project opzet voor leerlingen uit twee zeer verschillende wijken van Breda. Ook vanuit haar rol als adviseur voor de Gelijke Kansen Alliantie heeft ze veel ervaring opgedaan op het gebied van kansengelijkheid, dit combineert ze graag met het thema hoogbegaafdheid. In juni 2023 zijn haar columns gebundeld in het boek De wereld van juf Sofie. Een aanrader voor het onderwijsveld!

Sofie zet haar tanden in ieder probleem dat ze tegen komt en laat niet los voor het geregeld is. Inclusief onderwijs creëer je juist door verschillen te erkennen. En passend onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen is een wassen neus, totdat je bereid bent buiten de gebaande paden te denken. Hoe je dat kan doen heeft ze veelvuldig in haar onderwijscolumns voor Trouw beschreven en legt ze ook graag op het podium uit met veel humor, lef en interactie met de zaal. Als zij binnenkomt gaat de energie omhoog!

Sofie van de Waart treedt ook op als dagvoorzitter en kan o.a. een lezing verzorgen over:

  • Hoogbegaafdheid
  • Kansengelijkheid
  • Praktijk VWO
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Sofie van de Waart boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN