« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Vluchtelingen & gezondheid

Betere gezondheid & zorg voor vluchtelingen en migranten

Simone Goosen is een bevlogen onderzoeker en lobbyist. Haar kennis en ervaring zet ze op geheel eigen wijze in voor haar missie: betere gezondheid en zorg voor vluchtelingen en migranten. Ze heeft aan een breed scala onderwerpen gewerkt: zoals zwangerschap en bevalling, diabetes en de psychische gevolgen voor asielzoekerskinderen die telkens weer moeten verhuizen. Daarbij kijkt ze altijd naar mogelijkheden om beleid en praktijk te verbeteren. Mensen roemen haar gedrevenheid en doorzettingsvermogen.

In 2019 nam ze het initiatief voor de landelijke campagne Tolken terug in de zorg, alstublieft. Ze sloot zich aan bij de Johannes Wier Stichting voor gezondheidszorg en mensenrechten en werd campagneleider. Ze wist de media te interesseren voor de campagne, vooral met de drie posters van kinderen met daarop ‘Dit is een kind en geen tolk’. Via (social) media bereikte ze er honderdduizenden mensen mee. Door samenwerking met beroeps- en belangenorganisaties is er resultaat: het ministerie van VWS heeft het beleid aangepast.

Ze werd genomineerd voor de Vrouw in de Media Award regio Utrecht 2021 en voor de Meest invloedrijke persoon van de publieke gezondheid in 2015.

Simone werkte eerder bij het RIVM, de Wereldgezondheidsorganisatie in Afrika, de landelijke organisatie van GGD’en (GGD GHOR Nederland) en Amsterdam UMC.

Met haar beeldende, bevlogen presentaties inspireert ze zorgprofessionals én andere mensen die zich inzetten vanuit maatschappelijke betrokkenheid. Ze weet mensen te inspireren met haar kennis, bevlogenheid en verhalen uit de praktijk die mensen in het hart raken.

Simone Goosen kan een lezing verzorgen over de volgende onderwerpen:

  • Vluchtelingen & gezondheid
  • Taalbarrières in de zorg
  • Mensenrechten, politiek en gezondheid
  • Van persoonlijke missie naar succesvolle campagne

Foto: Claudia Kamergorodski

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Simone Goosen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN