« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Maatschappelijke impact

Simone Filippini gaat over verandering en dynamiek. Waar zij komt, ontstaat beweging. Ze is een echte strateeg, maar weet ook altijd visie aan operationaliteit te koppelen. Dromen zonder wortels zijn aangenaam, maar leveren niet veel op in haar perspectief. Maatschappelijke impact haar drive. 

Met haar dertig jaar internationale ervaring en woon-en werkervaring in Wenen, Jakarta, Skopje en Miami voelt Simone zich internationaal als een vis in het water. Ze heeft een breed netwerk en zoekt in haar contacten altijd naar verbinding – ‘search for common ground’. Gelijke kansen voor meisjes en vrouwen lopen als een rode draad door haar carrière. Als Hoofd van de Vrouwenrechtenafdeling bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken zette ze met haar team vrouwenrechten centraal op de Nederlandse beleidsagenda.

Simone studeerde Russisch en Italiaans. Daarnaast deed ze een opleiding tot communicatiedeskundige. Ze was 25 jaar diplomaat, onder anderen werkte ze als Ambassadeur in Noord-Macedonië en Consul-Generaal in Miami. In 2013 nam ze afscheid van het Ministerie van Buitenlandse Zaken om Directeur van hulp- en ontwikkelingsorganisatie Cordaid te worden. Daarna werkte ze als interim-Directeur voor het NIMD, het Netherlands Institute for Multi-Party Democracy. Communicatie en sociale media vindt zij belangrijk om mensen te betrekken bij internationaal werk.

Simone ontving in Skopje verschillende onderscheidingen voor haar werk op het gebied van cultuur en milieu. In 2010 kreeg ze de Diversiteitsprijs van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze is politiek actief geweest bij D66, onder meer als gekozen lid van het Landelijk Bestuur.

Omdat ze ziet dat het met vrede, democratie, vrijheid en inclusieve ontwikkeling in de wereld niet de goede kant opgaat, richtte Simone eind 2018 zelf een innovatieve not-for-profit organisatie op. Deze heeft als doel te bewerkstelligen dat regeringen en ministers ondersteund en gecoacht gaan worden met het oog op de realisatie van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen, de SDGs.

Ze heeft verschillende bestuursfuncties, onder anderen als Voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties, lid van het bestuur van Nansen Dialogue Center in Skopje den Lid van de Raad van Toezicht de Netherlands-African Business Council. Ze schrijft een boek over haar ervaringen als ondernemende, internationaal opererende professional. Daarin beschrijft ze ook de specifieke hobbels die je als vrouwelijke leider tegenkomt. 

Door haar grote en brede kennis en ervaring van internationale ontwikkelingen en haar werk als vrouwelijke leider in de publieke sector en op het snijvlak van de publieke en private sector is Simone in staat een unieke inkijk te geven in de wereld van internationale betrekkingen. Ze is een vrouw met een missie die enorme energie uitstraalt en steeds opnieuw weet te inspireren.

Simone kan een lezing verzorgen over:

  • Welk leiderschap heeft de 21eeeuw nodig?
  • Ondernemerschap is een houding
  • Invloed uitoefenen en maatschappelijke impact bereiken, hoe doe je dat?
  • Omgaan met diversiteit en verschillen
  • Wat doet een Ambassadeur eigenlijk? Hoe werkt moderne diplomatie?
  • Hoe krijgen we meer vrouwen in leiderschapsfuncties?
  • De VN: zin of onzin? Internationale samenwerking getoetst
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Simone Filippini boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN