« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

de prostitutiemythe

Stof tot nadenken

Sietske Altink heeft zich enkele decennia als wetenschappelijk onderzoeker en journalist beziggehouden met prostitutiebeleid, de geschiedenis van de prostitutie en (de bestrijding van) mensenhandel.

Na het succesvolle afronden van haar studie filosofie heeft ze boeken en artikelen over deze onderwerpen geproduceerd. Als wetenschapper deed ze onderzoek naar hulpverlening aan prostituees. Haar meest recente onderzoek was een onderzoek naar prostitutiebeleid van de universiteit van Leiden. Maar zij heeft ook een tentoonstelling gemaakt over bordelen en research gedaan voor binnenlandse en buitenlandse tv- zenders. (Bijvoorbeeld de BBC).

Zij schreef als freelancer voor De Groene Amsterdammer. Ook kent ze de praktijk. Ze heeft enkele jaren bij de Stichting Tegen Vrouwenhandel gewerkt en was beleidsmedewerker bij De Rode Draad. Van 2012 tot 2016 was zij betrokken bij een internationaal netwerk van deskundigen op het gebied van prostitutie.

Vanaf 2012 is ze redacteur van de uitgebreide (historisch) website ’sekswerkerfgoed’. De studie filosofie is in dit alles een belangrijke inspiratiebron geweest. Als hbo-docent hield ze de studenten altijd voor dat filosofie over alles en ook nog over filosofie gaat.

Sietske Altink kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • Een emancipatoire aanpak van mensenhandel
  • Prostitutiebeleid als een ‘wicked problem’
  • De Maasstadoperette ofwel geschiedenis van de prostitutie in Rotterdam
  • Stigma in de middeleeuwen

Bekijk ook het filmpje van Eveline van Dijck waarin Sietske Altink aan het woord is over prostitutie:
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Sietske Altink boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN