« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Psychiatrie & GGZ

Menselijke nabijheid in de GGZ

Seval Sonmez werkt vanuit allerlei fronten binnen de psychiatrie. Bij de Dimence Groep in Deventer adviseert ze vanuit haar positie in de Adviesraad Naasten over thema’s die naasten aangaan. Daarnaast neemt ze deel aan verschillende werkgroepen van Hogeschool Windesheim waarin ze gericht is op goede samenwerking in de zogeheten triade (hulpverlener-cliënt-naaste). Haar missie is bijdragen aan een GGZ waarin gewerkt wordt vanuit menselijke nabijheid met oog voor naasten. Daardoor kan onnodig leed voorkomen worden!

In 2021 volgde ze de opleiding Secure Base Coachen bij de School voor Transitie waar systeemgericht met verlies en rouw gewerkt wordt. Voor het eerst in haar leven werd ze zich bewust van haar ‘levend’ verlies en hoe dit had doorgewerkt in hun levens. Het analyseren van hechtingspatronen en familiesysteem zorgde ervoor dat ze bewust kon rouwen, iets wat helend werkte.
Trauma die ergens ontstaan is, kan voor hele generaties lang pijn zorgen. Doordat ze de ongeleefde levens van haar moeder, vader en broer had gezien wist ze een ding tijdens de opleiding: van betekenis te zijn in de psychiatrie.

Ze werkte mee aan de documentaireserie Kanaal Sociaal over mantelzorg van Omroep Human, met daarin aandacht voor de onzichtbare kant van mantelzorg in de psychiatrie.

Tussen alle drukte door werkt ze aan een boek (Uitgeverij De Graaff). Een ‘hoopvol’ verhaal zoals haar uitgever het noemt. Een boek dat troost kan bieden voor een ieder die zich herkent als naaste, en voeding voor professionals in het werkveld.

Seval Sonmez kan een lezing verzorgen over:

  • GGZ en naasten
  • Van Professionele Afstand naar menselijke nabijheid in de GGZ
  • Meer aandacht in de GGZ voor Verlies – rouw – trauma en hoe dit doorwerkt in familiesystemen
  • Holistische benadering in de GGZ
  • Cultuurgerichte benadering in de GGZ
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Seval Sonmez boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN