« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Leiderschap

De invloed van mensen op elkaar

Met herkenbare verhalen inspireert Sayma Kuipers anderen om met kleine veranderingen grote resultaten te behalen op het gebied van leiderschap en teamontwikkeling. Dit doet zij op een bevlogen en enthousiaste wijze, overdekt met een vleugje humor om deze serieuze materie allemaal ietwat beter verteerbaar te maken. Ze verzamelt echte verhalen over leiders en teams. Hierbij put ze zowel uit eigen ervaring als uit ervaring van anderen. Deze verhalen combineert ze pakkend met wat de wetenschap vertelt over leiderschap en teamontwikkeling. Met kleine veranderingen kunnen grote resultaten worden behaald.

De rode draad in haar werk: de invloed van mensen op elkaar. In eerste instantie tussen kind en ouders (Sayma is opgeleid tot sociaal pedagoog), maar vanaf haar eerste baan ook binnen teams in organisaties. Zo ontdooide ze de eerste leidinggevende in haar carrière, die aanvankelijk een afstandelijke houding had ten opzichte van haar personeel, door haar elke dag weer vriendelijk goedemorgen te wensen. Zelfs in organisaties waar onvrede heerst, zelfs in teams waarin mensen tegenover elkaar staan, weet ze partijen te verbinden. Ze vindt als van nature aansluiting bij beide ‘kanten’. Ze weet razendsnel waar de schoen wringt in dysfunctionele systemen en streeft ernaar iedereen zoveel mogelijk zeggenschap in het herstelproces te laten hebben.

De vraag is altijd: hoe kunnen we de diversiteit aan kwaliteiten van mensen op zo’n manier combineren dat ze elkaar aanvullen en compleet zijn? In haar optiek loont het voor een bedrijf om te investeren in personeelsbehoud en niet alleen om aandacht te besteden aan het werven van nieuwe aanwas. De kracht van een goedwerkend team ligt vaak in de simpele vraag: wat kan ik voor je doen? Iets kleins als een kop koffie halen voor een collega, kan een groot effect hebben uiteindelijke bedrijfsprestaties.

Sayma Kuipers kan een lezing verzorgen over:

  • Wat kunnen leiders en ouders van elkaar leren?
  • De rode reminder – een keynote over aandacht en tijd voor je medewerkers
  • De gezonde balans tussen autonomie en afhankelijkheid in een team
  • Train je leiderschapsspieren
  • Jonge leiders op de arbeidsmarkt
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Sayma Kuipers boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN