• Saskia vertelde een mooi persoonlijk verhaal over haar droom, ambitie en het werkend krijgen van een collectief.
    Gezinus Hagen - President Lions Club Bilthoven

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Persoonlijk leiderschap / cultureel ondernemer

Droom najagen

Na haar studie Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, koos Saskia Schalekamp voor de corporate wereld als consultant bij Twynstra Gudde. Maar het avontuur lonkte! Samen met haar vriend nam ze een break en zeilde in een jaar de Stille Zuidzee rond. Op een nacht keek ze naar de sterren en besefte: “Ik wil meer met mijn passie voor muziek doen”!

Bij terugkomst halveerde ze haar baan als consultant, startte alsnog met de studie Compositie & Songwriting aan het Utrechts Conservatorium en bracht haar eigen album uit.

Nieuwe balans
Toen ze in 2012 moeder werd van hun tweeling, zocht ze opnieuw naar balans en ontdekte dat meer vrijheid en flexibiliteit haar goed zou doen. Ze besloot als zelfstandig coach en trainer verder te gaan en daarnaast muziek te maken; Eiland in de stad was geboren.

In samenwerking met oa Frisse Blikken, coacht en traint ze sinds die tijd professionals in het bedrijfsleven, om de beste versie van zichzelf te ontdekken en daarnaar te leven. Daarnaast richtte ze samen met Louise Hensen het muziekcollectief FIERE VROUWEN op. Samen hebben ze twee theaterconcerten geproduceerd, als songwriter en zakelijk/artistiek leider.

Oplaad tijd
Doordat ze een paar keer het roer heeft omgegooid, weet ze als geen ander hoe spannend het is om te gaan voor wat je ècht wilt en wat je op dat pad allemaal tegen kunt komen. Zo is Saskia Schalekamp door hoge eisen aan zichzelf te stellen en haar eigen grens te laten varen in een burn-out terecht gekomen. Daar heeft ze veel van geleerd, met name dat we als mens een groot zelfhelend vermogen hebben en dat alles eruit halen wat erin zit niet altijd de juiste weg hoeft te zijn.

Sinds die tijd heeft ze meer rust, mildheid en zelfcompassie. Ze zorgt nu bijvoorbeeld voor genoeg sas-oplaad momenten; fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Zo gaat ze regelmatig op retraite, volgt nieuwe opleidingen, hiket jaarlijks een week met vriendinnen en maakt ze genoeg tijd vrij voor gezin, familie, vrienden en sporten. Dat maakt haar gelukkig!

Saskia Schalekamp spreekt over de volgende onderwerpen:

  • Cultureel ondernemerschap
  • Droom najagen
  • Netwerk bouwen
  • Persoonlijk leiderschap
  • Burn-out
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Saskia Schalekamp boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN