« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Informatiebeheer van topniveau

Saskia Giesbers is coach, docent en ondernemer. Ze helpt overheden om hun informatiebeheer naar topniveau te brengen. Topniveau betekent: voldoen aan wet- en regelgeving én doelen van de organisatie behalen. Ze richt zich op het aantonen van de goede dingen die overheden doen en vindt het leuk om mensen enthousiast te maken voor het vak van informatieprofessional.

Saskia Giesbers heeft twintig jaar ervaring met informatievoorziening en informatiehuishouding in overheden en andere organisaties. Door een bijzondere mix van vakinhoudelijke en veranderkundige kennis en ervaring, danst ze met gemak door lastige situaties. Ze wordt vaak een ‘rots in de branding’ genoemd omdat ze mensen (zelf)vertrouwen geeft.

Saskia studeerde Informatiedienstverlening en –management en heeft haar kennis verrijkt met masterclasses op het gebied van Informatiemanagement, Verandermanagement en Organisatiepsychologie. Ze voltooide ‘Introduction to Complex Systems’ en ’Professionals in an Era of Change’ aan Universiteit Utrecht. Tevens is ze gecertificeerd op het gebied van Lean en Agile werken (Scrum en SAFe).

Saskia maakt veelvuldig gebruik van verhalen uit de praktijk. Ze is de auteur van het boek Kan dit weg? Een pleidooi voor professioneel informatiebeheer bij de overheid. Ze sluit graag aan op de unieke uitdagingen van de organisatie of het netwerk waar ze door wordt gevraagd als spreker.

 

Saskia kan een lezing of workshop verzorgen over de onderwerpen:

  • Wat is informatiebeheer?
  • Hoe informatiebeheer bijdraagt aan doelen en kernwaarden van een organisatie
  • (duurzaam) bewaren en vernietigen van informatie (o.a. vernietigstress, AVG doemdenken)
  • Organisaties als dansvloer
  • Samenwerking in waardeketens & informatiebeheer
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Saskia Giesbers boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN