« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Dagvoorzitter / Hollandse armoede / kansenongelijkheid

Hardnekkige schuldenproblematiek

Sarah Sylbing is regisseur voor televisie, documentaire en radio. Samen met Ester Gould maakte ze de gelauwerde documentaireserie Schuldig, over de hardnekkige schuldenproblematiek in de Vogelbuurt in Amsterdam Noord. Haar werk behandelt maatschappelijke thema’s waarmee ze, door middel van een meeslepende vertelvorm, de tijdgeest probeert te vangen. Sarah is Journalist van het jaar 2016.

Als freelancer werkt ze vooral voor de HUMAN en de VPRO (o.a. Schuldig; Tegenlicht; Bikkels; Metropolis), maakt ze haar eigen documentaires (De Rekening van Catelijne; 50 Cent; Flink Oud) of opdrachten voor maatschappelijke organisaties (o.a. Kinderpostzegels; Psychologie voor ouderen).

De jeugdserie Bikkels won in 2014 de prestigieuze Banff Rocky Award in Canada voor beste internationale jeugdserie. Schuldig won in 2017 achtereenvolgens een Tegel voor Beste Achtergrondjournalistiek, een Gouden TV Beeld en de Zilveren Nipkowschijf.

Sarah is een invoelende interviewer, maar schuwt scherpe vragen niet. Dankzij haar jarenlange ervaring als documentairemaker en journalist weet ze de juiste snaar te raken en het beste in mensen naar boven te halen.

Sarah treedt op als dagvoorzitter/gespreksleider en kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • Armoede
  • Schuldenproblematiek
  • Bureaucratie
  • Jeugd
  • Onderwijs

De documentaireserie Schuldig (2016), die ze samen met Ester Gould maakte, gaat over een arme, randstedelijke wijk – een dorp in een stad - vol onvergetelijke karakters. Uniek aan de serie is dat elk perspectief aan bod komt: zowel de wanbetaler, de hulpverlener als de deurwaarder en de politicus: de kijker leert ze allemaal persoonlijk kennen in hun strijd tegen schulden. De serie won in 2017 de Zilveren Nipkowschijf, een Gouden TV-beeld en een Tegel Achtergrond Journalistiek. Desgevraagd treedt Sarah samen met Ester op en spreken ze over de ervaringen van mensen met -problematische- schulden, de schuldhulpverlening en de bewindvoering.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Sarah Sylbing boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN