« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Kunst, Cultuur en Vrouwenkiesrecht

Sarah Berckenkamp is dagvoorzitter, programmamaker en curator in de culturele sector. Zij organiseerde onder andere de Museumnacht in Amsterdam en was aanjager voor de Nederlandse Filmnacht. Ze heeft zeer ruime ervaring in het organiseren en presenteren van congressen en bijeenkomsten in de culturele sector.

Sarah Berckenkamp heeft nationale en internationale ervaring in het leiden van gesprekken op gebied van cultuurbeleid, culturele marketing, geschiedenis en emancipatie.

Ze heeft onder andere gesprekken geleid over meer vrouwen op het poppodium tijdens het Congres Podia & Festivals, leesvuur ontwikkelen bij kinderen tijdens het Bibliotheekdirecteuren Congres en ze heeft ook een gesprek geleid in opdracht van Hastens tijdens de Dutch Design Week over de toekomst van het slapen.

Internationaal werkt Sarah samen met congresorganisator MuseumNext en zal in 2019 congressen presenteren in onder andere Los Angeles en Londen.

Sarah Berckenkamp vindt het interessant om het gesprek oplossingsgericht te leiden en begrijpelijk te maken voor het publiek. Ze verbindt het publiek bij het gesprek en nodigt hen regelmatig uit zich mengen in de discussie.

Naast haar werk als dagvoorzitter is Sarah Berckenkamp curator voor de tentoonstelling 100 jaar vrouwenkiesrecht voor de Provincie Noord-Holland en oprichter van Opus Culturus, de marktplaats voor freelancers in de cultuursector.

Naast haar betaalde werk, zet Sarah zich ook vrijwillig in als bestuurslid voor dansgezelschap Nicole Beutler Projects, Stichting Hart voor het Vondelpark en is ze lid van het Comité 100 jaar Vrouwenkiesrecht. Daarnaast is ze voorzitter van de Werkgroep Kansengelijkheid van D66 Amsterdam en organiseert zij diverse tours door Amsterdam langs organisaties in het maatschappelijk middenveld. Voor het Els Borst Netwerk, het vrouwennetwerk van D66, heeft Sarah een mentorprogramma ontwikkeld.

Sarah Berckenkamp kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • 100 jaar vrouwenkiesrecht
  • Nieuwe publieksgroepen trekken naar culturele instellingen
  • Goed opdrachtgeverschap t.o.v. freelancers
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Sarah Berckenkamp boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN