« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Power

De dans tussen macht en onmacht

Sara Huang is anders. In alle opzichten. Een optreden van Sara blijft je bij, omdat zij je weet te raken. Als tiener bleef ze als enig kind van haar Taiwanese ouders alleen achter in Nederland. Zonder familie, zonder werkvergunning maar mét verblijfsvergunning leerde ze als 17-jarige inventief in het leven te staan. Die levensles bracht haar naar onverwachte plekken. Zo nam ze ooit ontslag, zei een flink betaalde baan vaarwel en reisde met man en kleuter in zeven maanden door drie continenten. Sara is anders.

Sara doet het anders. Ze is opgeleid als bestuurskundige, houdt van verbinden en nieuwe dingen ontdekken. Maar nét even anders. De onderliggende drijfveer is haar gevoeligheid voor het mechanisme In- & Uitsluiting tussen mensen en tussen groepen. Ze ziet scherp wat er nog niet gezegd is en geeft daar op een lichte en toegankelijke manier woorden aan. Sara laat mensen actief meedoen in plaats van passief kennis consumeren. Als beelddenker boort ze de verbeeldingskracht aan bij anderen en is ze een natuurlijke verhalenverteller. Verschillende ministeries en gemeenten maakten kennis met haar aanpak via optredens, samenwerkingstrajecten, verrassende workshops en patroon doorbrekende sessies. Uiteraard na een zorgvuldige voorbereiding met maar één doel: een betekenisvolle bijeenkomst voor alle betrokkenen. Sara doet het anders.

Sara kijkt anders. Ze brengt verschillende theorieën en mogelijkheden samen en geeft er een eigen draai aan. In alles dat Sara doet gaat ze voor het kantelpunt. Sara zoekt naar sleutelfiguren, diegenen die het verschil maken. Snel tot de essentie komen, waardoor partijen samen zaken voor elkaar krijgen, daar is ze goed in. Ze speelt graag met inhoud, proces en relatie. Binnen het Haagse werd haar Rotterdamse mentaliteit gewaardeerd. De buitenwereld naar binnen brengen en vice versa. Dat doet ze van nature. Plus alle bestuurlijke, ambtelijke en administratieve processen eromheen. Na jaren werkzaam te zijn in de advisering en begeleiding van stakeholdersmanagement in de publieke organisaties trekt het onderwerp Macht & Onmacht haar aandacht. Met fascinatie en onbevangenheid bestudeert ze het fenomeen macht op werkvloer en in de maatschappij.

Wezenlijke veranderingen realiseren, gedreven door de volle potentie van de groep, daar gaat Sara’s hart sneller van kloppen. Haar werkwijze wordt beïnvloed door Theory U (systemisch denken), the Lewis Methode van Deep Democracy (inclusieve besluitvorming en conflicttransformatie), Lego Serious Play methode (beeldend abstract denken) en hoe ons brein werkt. Sara pakt het anders aan en nodigt jou uit om jouw eigen ‘anders zijn’ te ontdekken, te omarmen en effectief in te zetten in wat jij bereiken wil. 

‘Het gaat meer over de bril en wat je ziet, dan wat je moet doen. 
Het gaat om beter kijken en zelf posities innemen. 
Rolbewustzijn, wie gaat hierover? Wat kan ík doen in het systeem?’

Sara is anders.

Sara kan een lezing verzorgen over de onderwerpen:

  • ‘Leap to lead: power up!’
    Waarom je beter een ‘Barbapapa’ dan een leeuw kunt zijn als het gaat om leiderschap.
  • ‘Let’s talk about power!’ 
  • Wat macht en onmacht doet met jouw psyche en de psyche van mensen om je heen.
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Sara Huang boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN