« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Activist & techneut

Santi van den Toorn is zowel technisch (Civiele Techniek) als sociaal opgeleid. Zij zet zich in voor een betere wereld en kijkt daarbij vaak naar oplossingen op het gebied van het technische en sociale domein. Ze was betrokken bij de oprichting van Stichting Stem op een Vrouw en staat aan het hoofd van De Bovengrondse, een feministische doetank die verantwoordelijk is voor o.a. #meervrouwopstraat, #wildplasgate en de abortusbuddies en diverse publieksprogramma’s zoals De Schoonheidssalon. Santi weet zonder enige vorm van subsidie een grote groep vrijwilligers aan te sturen en te enthousiasmeren om zich in te zetten voor een betere wereld en creëert daarmee maatschappelijke impact. 

Daarnaast is ze werkzaam bij Bureau Clara Wichmann waar ze zich ook inzet voor vrouwenrechten door middel van het voeren van strategische rechtszaken. Ook is ze als freelancer betrokken als adviseur of CTO bij een diversiteit aan bedrijven en organisaties (Bookaroo, Espressionals, OneWorld). Als vrouw in tech weet ze als geen ander tegen welke barrières je dan aanloopt en hoe deze wereld werkt. 

Santi kan een lezing verzorgen over de onderwerpen:

  • De kracht van activisme / mensen in beweging krijgen / verandering
  • Feminisme (Zelfbeschikking, abortus, anticonceptie, representatie, straatnamen, wildplassen)
  • Minimalisme, efficiëntie een opgeruimd en rustig leven.
  • ICT/technologie/internet/innovatie
  • De sociale context van technische oplossingen (ontwikkelingssamenwerking)
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Santi van den Toorn boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN