« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Eigen regie

Ondersteuning in het proces rondom kanker

Sandrine Kwast biedt psychosociale oncologische ondersteuning in combinatie met coaching. Particulieren schakelen haar in om hulp te krijgen bij het oppakken van het leven met, of na kanker. Bedrijven maken gebruik van de diensten voor hun zieke werknemers en werknemers met zieke partners.

Ze studeerde twee jaar International Business & Management Studies en maakte vervolgens een switch naar HBO verpleegkunde. Eén van haar stages deed ze in Ghana, waar ze veel leerde over het omgaan met ziekte en verlies. 

Na haar studie HBO verpleegkunde, heeft ze veel werkervaring opgedaan in de gezondheidszorg, zowel bij zorgorganisaties als bij grote medische bedrijven. Sandrine werkte o.a. met oncologiepatiënten, waarbij ze zich vooral richtte op de psychosociale kant van de ziekte. 

Uitvoeren van dagelijkse zorg, maar ook samenwerkingsverbanden opzoeken, projecten leiden en groepspresentaties geven behoorden tot haar taken. 

Op jonge leeftijd werd ze mantelzorger van haar vader, die agressieve hersentumoren bleek te hebben en op 54-jarige leeftijd overleed. Dit proces had veel impact op haar. Na een periode waarin ze vastliep in emoties, hooghouden van alle ballen en energie, leerde ze opnieuw in balans te komen.

Deze levenservaringen brachten haar op het idee om anderen te ondersteunen in het proces rondom kanker. Begin 2017 nam ze ontslag en startte ze haar eigen bedrijf. 

Ze heeft zich verder gespecialiseerd in het bieden van psychosociale oncologische ondersteuning, in combinatie met coaching. Daarnaast geeft zij trainingen op het gebied van communicatie, persoonlijke stijlen en gedrag. 

Haar missie: kwaliteit van leven bevorderen en mensen weer de kracht in zichzelf laten ontdekken. Zodat zij ook bij ziekte in regie kunnen blijven. 

Sandrine kan een lezing verzorgen over:

  • Kwaliteit van leven
  • Eigen Regie
  • Het leven oppakken met of na kanker
  • Mantelzorg
  • Communicatiestijlen
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Sandrine Kwast boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN