« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Voedseltransitie

Hoe maak je de omslag naar een gezond en duurzaam voedselsysteem?

Sandra van Kampen is oprichter van haar eigen bureau De schaal van Kampen van waaruit zij professionals ondersteunt in de voedseltransitie. Zij organiseert o.m. samen met de Transition Academy (Erasmus Universiteit) zesdaagse leergangen voor beleidsmakers, docenten uit het groene onderwijs, bedrijven en maatschappelijke organisaties. In november 2017 verscheen het boek VOER – vaart maken met de voedseltransitie, dat zij samen met Youetta Visser schreef.

Hoe maken we de omslag naar een écht duurzaam, gezond en eerlijk voedselsysteem? Korte ketens, meer plantaardig eten, vernieuwende concepten? Een eerlijk inkomen voor de boer? Gezonder? Met deze vragen houdt Sandra zich met al haar passie en deskundigheid bezig. Ze kent vele vernieuwende ondernemers, boeren, koks, wetenschappers en andere koplopers die werken aan zo’n omslag. Ze koppelt haar achtergrond in transitiemanagement aan een grote kennis van de vernieuwingspraktijk in voedsel en landbouw. Ze is doelgericht, praktisch en als geen ander weet ze hoe je duurzame processen versnelt. Maar ook tegen welke machtsstructuren je oploopt als je werkelijk kiest voor duurzaamheid. Zij gelooft in een sterke beweging ‘van onderop’, maar adviseert en inspireert ook met veel plezier overheden, onderwijsinstellingen en bedrijven over hun eigen rol in de transitie.

Tot eind 2014 was Sandra adjunct-directeur van Nederlands meest prominente duurzaamheidsorganisatie Urgenda. Zij zette vele vernieuwende initiatieven en campagnes op poten. Sandra is grondlegger van de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid en werkte voorheen o.a. bij Stichting Natuur en Milieu, de Universiteit van Utrecht, de Emancipatieraad en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Sandra treedt ook op als dagvoorzitter/facilitator en houdt lezingen over:

  • Een duurzame, eerlijke en gezonde voedselketen in Nederland
  • Korte voedselketens
  • Praktijkervaringen in transitiemanagement
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Sandra van Kampen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN