« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Denk diversiteit

En Waarderen van Verschil

Sandra Minnee is psychologe, auteur en expert op het gebied van cognitieve diversiteit: de diverse manieren van denken en doen. Ze helpt (internationale) organisaties hun team-effectiviteit te vergroten door het scheppen van de juiste randvoorwaarden en het positief inzetten van diversiteit.

Ze werkte ruim 15 jaar in het bedrijfsleven. Aanvankelijk als marktonderzoeker (Intomart Qualitatief), vervolgens als onderzoeksmanager (NIPO) en organisatieadviseur (PriceWaterhouseCoopers) en ten slotte als bestuurder (TNS-NIPO). In deze directiefunctie ontwierp en implementeerde zij een toegevoegde-waarde strategie, die werd gevolgd door een management buy-out en overname door de wereldwijde onderzoekketen KANTAR.

In 2001 startte ze haar eigen adviesbureau. In 2003 ontwikkelde ze BreinStijl@Work, een methode om mensen te helpen hun eigen denkstijl en die van anderen productiever in te zetten. In 2012 verscheen hierover het boek BreinStijl@Work, hoe je makkelijker samenwerkt, innoveert en communiceert. BreinStijl@Work is nu een online coachingsplatform voor bewustwording en benutten van diverse denkstijlen in organisaties. Hier bepalen mensen hun eigen denkstijl, zien zij de denkstijlen in hun (project)teams en ontvangen zij gegronde en praktische adviezen om alles uit zichzelf en hun teams te halen.

In de loop der jaren hielp Sandra Minnee talloze organisaties, teams en individuen effectiever te zijn. Ze is een snelle, heldere denker met een scherpe intuïtie. Ze ontwierp een coachingsmethode die gebruik maakt van creatieve denktechnieken. Haar boek over Coachen met Creatief Probleem Oplossen is in het Engels en Frans vertaald. 

Ze raakte steeds meer geïnteresseerd in de wereld achter ons waarneembare gedrag en ontwikkelde zich verder op het gebied van coaching, bewustzijn, intuïtie en energie. Ook haar partner- en moeder zijn leerde haar het een en ander - en nog steeds! Zij hoopt dat we in de samenleving beter leren omgaan met verschil en levert daar graag haar bijdrage aan. Haar lezingen zijn inspirerend en interactief.

Sandra Minnee verzorgt lezingen en webinars (ook online) over:

  • Benutten van Team Diversiteit
  • Verschillen Verrijken: het (leren) waarderen van verschil
  • Diverse Denkstijlen
  • Effectieve Communicatie
  • Creatief Denken: wat is jouw stijl?
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Sandra Minnee boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN