« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Empowerment en emancipatie

Met humor en storytelling mensen meenemen in lastige onderwerpen

Sandra Doevendans is statenlid in Noord-Holland, en deskundige op het gebied van diversiteit,  radicalisering, polarisatie, vrouwenemancipatie, jongerenwerk, sociale cohesie, en politieke participatie.

Als baby kwam Sandra Doevendans door adoptie naar Nederland. Zij groeide op in het toen nog wit Amstelveen. Doordat haar ouders vroeg uit elkaar gingen moest ze al snel voor zichzelf zorgen. Hierdoor heeft ze haar middelbare school niet afgemaakt en werkte op haar zestiende al vier dagen per week als bedrijfsleider in de horeca.

Op haar 21ste werd ze eigenaar van een café. Na haar zwangerschap verkocht ze de zaak en is zij als alleenstaande moeder naar de avondschool gegaan om uiteindelijk op haar 24e aan de Vrije Universiteit antropologie te studeren. Ondanks haar toen hoge zakelijke schulden en een klein kind, is dat haar gelukt.

Sandra Doevendans is daarnaast jarenlang bestuurslid geweest bij moslimvrouwenorganisatie Al Nisa en Zami. Vanaf 2015 is zij ook Statenlid in Noord-Holland. Ze werkt al jaren met kwetsbare doelgroepen, omdat ze gelooft dat iedereen kansen op geluk verdiend!

Sandra kan een inspirerende lezing houden over o.a. deze onderwerpen:

  • politieke participatie en burgerschap
  • Diversiteit en inclusieve samenleving
  • Opstaan na tegenslagen (persoonlijk verhaal)
  • Participatie en activering van mensen  / Talentontwikkeling
  • Preventie van radicalisering en polarisatie
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Sandra Doevendans boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN