« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Sociaal domein / Schuldenaanpak

Focus op schuldenaanpak, armoede, participatie en activering

Sandra Doevendans is deskundige op het gebied van het sociaal domein met een focus op schuldenaanpak, armoede, participatie en activering. Ze is sinds 2015 Statenlid in Noord-Holland. Ze is van huis uit antropoloog en werkt als strategisch adviseur, trainer, coach en consultant. Daarnaast is ze kandidaat voor de Amsterdamse gemeenteraad, maart 2022 #8.

Als baby kwam ze door adoptie naar Nederland. Ze groeide op in het toen nog overwegend witte Amstelveen. Door haar turbulente jeugd stond zij al vroeg op haar eigen benen en ging ze van school zonder diploma’s. Op haar 21ste kocht ze een café. Deze heeft ze met groot verlies moeten verkopen. Ze leefde 12 jaar met schulden en in die jaren is ze via de avondschool naar de universiteit gegaan om te studeren en voedde ze haar kind alleen op.

Sandra is auteur van het boek Schone Lei met krachtige verhalen en concrete tips om uit de geldzorgen te komen. In dit boek vertelt ze haar eigen verhaal en dat van anderen over schulden en weer opstaan. Lees ook haar verhaal in NRC: ’Wie eenmaal een grote schuld heeft, raakt die niet zomaar meer kwijt’. En het AD: ’Sandra had bijna een ton schuld, nu vecht ze tegen de schaamte: Het kan iedereen overkomen’.

Ze staat voor een inclusieve samenleving waarbij iedereen een kans op geluk heeft ongeacht het geld in je portemonnee, je leeftijd, waar je vandaan komt, waar je in gelooft of welk gender je bent. Voor iedereen een plek!

Sandra Doevendans spreekt makkelijk en met flair. Zij gebruikt verhalen om complexe zaken invoelbaar te maken. Ze wordt gevraagd om haar combinatie van inhoud, snel kunnen schakelen en bevlogen vertellen.

Ze treedt geregeld op als dagvoorzitter/gespreksleider en kan een inspirerende lezing houden over:

  • Schulden, armoede en participatie en activering
  • Politiek en sociaal domein
  • Empowerment en herrijzen
  • Diversiteit en inclusie
  • Nederlandse samenleving en sociale inclusie en identiteit.
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Sandra Doevendans boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN