« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Vrouwelijk leiderschap

Vrouwen comfortabel en eerlijk naar zichzelf te laten leiden aan de top

Sabine van Ditzhuijzen is executive coach en filmmaker. Ze support vrouwen in leiderschapsposities. In haar tijd als coach heeft ze meer dan 60 vrouwen in topposities geïnterviewd. Met haar unieke filmmakers blik ziet ze de verbanden. Sabine gelooft dat als vrouwen meer vanuit zichzelf gaan leidinggeven (en dus niet vanuit het mannelijke), er meer balans komt aan de top.

14% van de bestuurlijke functies is vrouw (86% is man). Sabine motiveert vrouwen te leiden vanuit hun natuurlijk drijfveren en dus niet vanuit het heersende systeem (dat vaak masculien is). Vrouwen zijn geen mannen. Als we in leiderschap kijken naar de overeenkomsten die vrouwen hebben in hun sterktes en zwaktes kunnen we elkaar helpen.
Vanuit rust en ruimte impact maken zoveel beter is, maar dat hoort nu niet bij het systeem. Dat mag veel meer geïntegreerd worden, vrouwen die leidinggeven vanuit hun natuurlijke cyclus.

Dit maakt dat Sabine zo gemotiveerd is in haar missie om vrouwen comfortabel en eerlijk naar zichzelf te laten leiden aan de top. Door haar workshop komt deze bewustwording er en zullen vrouwen erkenning voelen en minder eenzaamheid. Vrouwen zullen zich gemotiveerder voelen om hun specifieke missie als leider uit te dragen als zichzelf.
Voor mannen is het een hele interessante workshop om een inkijk te krijgen in het vrouwelijke leiderschap. Waardoor vrouwen meer support zullen krijgen.

In 2024 sprak Sabine over Cyclisch Leiderschap op het online internationaal event ’Protocol Today: WOMEN AS CULTURAL Ambassadors’. Ook was ze moderator tijdens het G100 internationale event (zie foto). Andere opdrachtgevers zijn o.a. PostNL en Gemeente Delft.

Sabine van Ditzhuijzen kan een lezing verzorgen over:

  • 7 valkuilen van vrouwelijk leiderschap en wat te doen om deze te voorkomen
  • Zet je natuurlijke cyclus in als kracht in jouw leiderschap
  • Omarm je vrouw zijn en haal meer uit jouw leiderschap
  • Hoe jouw enorme impactsdrijfveer een catalysator is in je leiderschap (en hoe je deze op de juiste manier kan inzetten dat het je helpt!)
  • De krokogil en de krokostil in leiderschap. Door stap voor je grenzen aan te geven leid je dichterbij jezelf en hoef je niet meer te ontploffen en te verstoppen

Bekijk hier Sabine’s werk bij Women Economic Forum in Londen:

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Sabine van Ditzhuijzen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN